Δυσάρεστες παραδοχές Βενιζέλου

Δυσάρεστες παραδοχές Βενιζέλου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανό η ελληνική οικονομία να κινηθεί σε ρυθμούς ύφεσης και το 2012 προέβη, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Επίσης, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για το ύψος του ελλείμματος του τρέχοντος έτους. «Η ελληνική πλευρά θέλει μια συζήτηση μεταξύ εταίρων ώστε να εκτιμήσουμε από κοινού τα μακροοικονομικά δεδομένα που έχουμε και επί τη βάσει αυτών των δεδομένων να αξιολογήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους», είπε. Διαβεβαίωσε πάντως ότι «εάν εφαρμόσουμε πλήρως και με συστηματικότητα τα ψηφισμένα και συμφωνημένα μέτρα, θα είμαστε πάρα πολύ κοντά στο στόχο» για έλλειμμα της τάξης του 7,6%.

Αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τους ρυθμούς ανάπτυξης, η σχετική αποστροφή του κ. Βενιζέλου ήταν πως «δεν λέω ότι θα φθάσουμε οπωσδήποτε σε θετικό πρόσημο το 2012, αλλά η δραστική μείωση της ύφεσης διαμορφώνει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στην κριτική που δέχθηκε για τη συμφωνία εγγυήσεων με τη Φινλανδία, τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση με τη συγκεκριμένη χώρα ήταν σχεδόν επιβεβλημένη από τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου των κρατών μελών της Ευρωζώνης για την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή