Διαψεύδει τα σενάρια η κυβέρνηση

Διαψεύδει τα σενάρια η κυβέρνηση

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιρρίπτοντας στη Ν. Δ. την αποκλειστική ευθύνη για την αδυναμία μιας ευρύτερης συναίνεσης των δύο κομμάτων εξουσίας, ο υπουργός Επικρατείας επιχείρησε χθες να υποβαθμίσει τις αντίστοιχες φωνές που εξακολουθούν και ακούγονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, διατηρώντας στο προσκήνιο ακόμη και το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν υπάρχει ούτε περίπτωση εκλογών ούτε περίπτωση συγκυβέρνησης» ήταν η φράση του του κ. Ηλ. Μόσιαλου στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που δέχθηκε για να διασκεδάσει τη σχετική συζήτηση που προκάλεσαν οι προχθεσινές συνεντεύξεις των κ. Ανδ. Λοβέρδου και Δ. Ρέππα, αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουδόλως θέλησε να κλείσει το περιθώριο επιμέρους συμφωνιών με τη Ν. Δ. «Εμείς επιμένουμε στη συναίνεση. Και θα θέλαμε να τη δούμε και στο ερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο και σε άλλα μεγάλα θέματα» τόνισε υπονοώντας όλες τις επικείμενες κυβερνητικές «μάχες» με πρώτη βέβαια αυτή με τους ταξιτζήδες.

Εν τω μεταξύ μια νέα απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου «διαμάχες» στο εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς αυτή -βάσει πληροφοριών- θα αποσυνδέει το λεγόμενο πληθυσμιακό κριτήριο με το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Με άλλα λόγια το ΣτΕ αναμένεται πιθανότατα να θέσει εν αμφιβόλω όσες κυβερνητικές αποφάσεις έχουν ληφθεί συνυπολογίζοντας το εν λόγω κριτήριο (όπως έγινε με τους φαρμακοποιούς και τους δικαστικούς επιμελητές), ενώ θα αποστερήσει και από τη Ν. Δ. το βασικό επιχείρημα που έχει έναντι του κ. Γ. Ραγκούση για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί και είχε προκαλέσει τη ρήξη του σημερινού υπουργού με τον προκάτοχό του κ. Δ. Ρέππα.

Ανεξαρτήτως, ωστόσο, της πιθανής αυτής παραμέτρου, η χθεσινή παρέμβαση Μόσιαλου είναι μάλλον ενδεικτική της γενικότερης αμηχανίας που έχει προκληθεί στο Μαξίμου από τις διαρκείς παρεμβάσεις υπουργών, οι οποίοι ανοίγοντας θέματα εκτός κυβερνητικής ατζέντας, εκτιμάται ότι εκπέμπουν σύγχυση και αναποφασιστικότητα. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, πιο πολύ και από τις παρεμβάσεις Ρέππα και Λοβέρδου, το πρωθυπουργικό περιβάλλον ενοχλήθηκε από τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Κ. Σκανδαλίδη (ΝΕΑ) στην οποία εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι το κυβερνών κόμμα τελεί σε ιδεολογική σύγχυση. «Το ΠΑΣΟΚ ή θα αναγεννηθεί τώρα ή θα το ξεπεράσει η Ιστορία» είπε ο κ. Σκανδαλίδης και επετέθη με δριμύτητα σε όσους (προφανώς νεότερους) ομολόγους του «δεν βλέπουν ένα μέτρο πέραν της μύτης τους για το πού οδεύει το ΠΑΣΟΚ» και κάλεσε δημοσίως τον κ. Παπανδρέου να ξεδιαλύνει τα πράγματα στην επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη, την οποία χαρακτήρισε «τελευταία ευκαιρία για την προγραμματική και ιδεολογική ανασυγκρότηση του Κινήματος».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπανδρέου θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους κοινωνικούς φορείς ενόψει της ΔΕΘ, ενώ ο κ. Ευ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον κ. Αντ. Σαμαρά για τις πρώτες συζητήσεις που είχε με την τρόικα και τις αλλαγές στο φορολογικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή