«Δεν πρόκειται να μπει πλαφόν στις αποσπάσεις»

«Δεν πρόκειται να μπει πλαφόν στις αποσπάσεις»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος μπαίνει στην αγωνία των εκπαιδευτικών που περίμεναν να πάρουν απόσπαση σε σχολεία άλλης περιφέρειας. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, που μίλησαν χθες στην «Κ», τα ονόματα όσων αποσπασθούν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www. minedu. gov. gr). Η καθυστέρηση αποδόθηκε στον σχεδιασμό του υπουργείου για την κάλυψη των κενών, αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων.

Ειδικότερα, χθες, η υπουργός κ. Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) που προηγουμένως έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας, δεσμεύθηκε ότι οι αποσπάσεις θα γίνουν με βάση τα κενά.

Η υπουργός ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, ότι τελικά δεν θα μπει πλαφόν στις αποσπάσεις, παρά την αρχική πρόβλεψη ότι κάποιος για να πάρει απόσπαση στην περιοχή του πρέπει να έχει 23 μόρια, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών θέσεων ή όχι.

Για το θέμα των αποσπάσεων το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ συναντήθηκε χθες και με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή