Κατηγορώ από Στεφανόπουλο κατά πολιτικών ηγεσιών

Κατηγορώ από Στεφανόπουλο κατά πολιτικών ηγεσιών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή του για την επιλογή του κ. Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης εξέφρασε χθες ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κωστής Στεφανόπουλος, καλώντας τον ταυτόχρονα να μη βάλει νέους φόρους στον ελληνικό λαό.

Με μία εξαιρετικά αιχμηρή δήλωση -πρωτόγνωρη για το ύφος και τους προσωπικούς του τόνους- παρενέβη χθες στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ο κ. Στεφανόπουλος, που έκανε λόγο για «πλήρη γελοιοποίηση», σχολιάζοντας την πενθήμερη καθυστέρηση στον ορισμό του νέου πρωθυπουργού «Πέντε μέρες για να πουν ένα όνομα. Γελοιοποίηση πλήρης. Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε φτάσει σε αυτό το κατάντημα, ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε υποψηφίους κυβερνήτες αυτά τα πρόσωπα», τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος.

Ερωτηθείς τι πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχε γίνει διαφορετικά, ο κ. Στεφανόπουλος απάντησε: «Επρεπε να αποφασίσουν αμέσως. Να μην εκθέσουν πρόσωπα και πράγματα, να αποφασίσουν αμέσως τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος ήταν ο καλύτερος βεβαίως από τους υποψηφίους, αλλά ταλαιπωρήθηκε και αυτός αφάνταστα. Φαντάζομαι τουλάχιστον».

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε «να διορθωθεί η κατάσταση», αν και διευκρίνισε ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος, «αν και η αισιοδοξία απαιτείται όταν δεν χρειάζεται, όπως λένε οι σοφοί», σημείωσε ο κ. Στεφανόπουλος.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον κ. Παπαδήμο: «Εχω να πω τα καλύτερα λόγια. Τον γνώριζα πολύ όταν ήμουν Πρόεδρος. Είχε έρθει επανειλημμένως στο γραφείο μου», είπε ο κ. Στεφανόπουλος, καλώντας τον Λουκά Παπαδήμο να μη δεχθεί καινούργιους φόρους, διότι -όπως είπε- «δεν τους αντέχει ο ελληνικός λαός, ο οποίος δεν μπορεί να υποφέρει πια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή