Επικρίσεις ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, θετικές ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ

Επικρίσεις ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, θετικές ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικά αντιμετώπισαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ, αλλά και οι Οικολόγοι Πράσινοι την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ πιο θετικά την υποδέχτηκαν η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το PSI πρωτόγνωρο εγχείρημα που ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία και πρόσθεσε ότι η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας, αίρεται. «Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, όπως ήθελαν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους» υπογράμμισε.

Η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «πρόκληση και αδιαντροπιά» τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι υπονομεύει τα δικαιώματα του λαού για πάνω από 30 χρόνια. Προέβλεψε μάλιστα, ότι χάριν «αυτού του περίφημου PSI θα αρχίσει νέα λεηλασία, από τον Ιούνιο και βάλε».

Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι θα πρέπει «να συνειδητοποιήσουμε σαν Ελλάδα ότι δεν μπορούμε να πάμε ξανά στις αγορές, σε βάθος χρόνου 10, 20 ετών και πως αν η Ελλάδα χρειαστεί εσωτερική βοήθεια, κανείς δεν εμπιστεύεται τα ομόλογα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο πανηγυρισμός!» κατέληξε.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η ολοκλήρωση του PSI δεν καθιστά το δημόσιο χρέος διαχειρίσιμο» και ζητεί άμεση αλλαγή πολιτικής. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η τρέχουσα διαδικασία του PSI στο πλαίσιο του Μνημονίου ΙΙ, με εσωτερική υποτίμηση και βίαιη ύφεση, όχι μόνο δεν αποτελεί βιώσιμη αντιμετώπιση, αλλά απλή χρονική μετατόπιση του προβλήματος, με τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του ρίσκου που αναλαμβάνουν οι δανειστές.

Αντιθέτως, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ κ. Ντόρα Μπακογιάννη καλωσόρισε το PSI, τονίζοντας ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι «αναμφισβήτητα το πρώτο θετικό νέο μετά από πολύ καιρό». Η κ. Μπακογιάννη το χαρακτήρισε πρώτο βήμα, ζητώντας εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και ενίσχυση της ρευστότητας.

Τέλος, ο υπεύθυνος Οικονομίας της ΔΗΜΑΡ κ. Δ. Χατζησωκράτης χαρακτήρισε «σε σημαντικό βαθμό θετική την ολοκλήρωση του PSI», καυτηρίασε όμως τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς και ζήτησε ανακεφαλαίωση των ασφαλιστικών ταμείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή