«Πάγωσε» ο σχεδιασμός του κ. Γ. Μπαμπινιώτη για τα ΑΕΙ

«Πάγωσε» ο σχεδιασμός του κ. Γ. Μπαμπινιώτη για τα ΑΕΙ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον μήνα, όπως συμβαίνει έως τώρα από την αρχή του 2012, θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν έχουν εκλέξει νέες διοικήσεις, εφαρμόζοντας τον νόμο για τα ΑΕΙ. Και αυτό διότι η κυβέρνηση «πάγωσε» τα σχέδια του υπουργού Παιδείας κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο οποίος, ικανοποιώντας το αίτημα των πρυτάνεων, ήθελε να αποσυνδέσει τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ από την υποχρέωσή τους να εφαρμόσουν τον νόμο εκλέγοντας νέες διοικήσεις. Ο κ. Μπαμπινιώτης, μάλιστα, είχε απειλήσει με παραίτηση εάν δεν γινόταν δεκτή η πρωτοβουλία του. Συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι τελικά δεν θα παραιτηθεί, με τη δικαιολογία ότι η κυβέρνηση συζητεί το θέμα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ.

Για το οποίο σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι τα ιδρύματα δεν έχουν κονδύλια να λειτουργήσουν μετά το «κούρεμα» που υπέστησαν οι καταθέσεις τους λόγω PSI. Ενδεικτικά, από τις καταθέσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ που είχαν 17 πανεπιστήμια στην Τράπεζα της Ελλάδος έχουν μείνει μόλις 33 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή