Μετ’ εμποδίων η προσέγγιση Δράσης-Δημιουργίας Ξανά

Μετ’ εμποδίων η προσέγγιση Δράσης-Δημιουργίας Ξανά

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμμετοχή ή μη του κ. Γρ. Βαλιανάτου στο νέο σχήμα Δημιουργίας Ξανά και Δράσης κρατούσε ώς αργά χθες σε εκκρεμότητα την εμπλοκή και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας στη συνένωση των δύο κομμάτων, καθώς ο κ. Θάνος Τζήμερος απέκλεισε αίφνης τον πρόεδρο της ΦΙΣ στη συστράτευση των λεγόμενων φιλελεύθερων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του που ανήρτησε στο Facebook, ο επικεφαλής της ΔΗΞΑ τόνισε ότι «εκτιμά μεν το χιούμορ, την ευρυμάθεια και τον ακτιβισμό του κ. Βαλιανάτου για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων», αλλά ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί «καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως» με οποιαδήποτε συμμετοχή του, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι αν τούτο δεν γίνει αποδεκτό (από τη Δράση), «η συνολική συνεργασία θα ακυρωθεί».

Ο κ. Μάνος που δεν είχε ενημερωθεί για το βέτο του κ. Τζήμερου δεν έκρυψε τον αιφνιδιασμό του, εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι τυχόν αποκλεισμός της Φιλελεύθερης Συμμαχίας θα απομάκρυνε και άλλα στελέχη, κυρίως της Κεντροαριστεράς, να στρατευθούν στο νέο εγχείρημα. Ωστόσο στις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν και οι δύο πλευρές ενέμεναν ότι η προαναγγελθείσα -για το απόγευμα- συνέντευξη Τύπου την οποία έχουν προκαλέσει οι κ. Μάνος και Τζήμερος θα πραγματοποιηθεί, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση ματαίωσης της συνένωσης.

Κατά πληροφορίες, στο νέο σχήμα που οριστικοποιήθηκε την Κυριακή έχει συμφωνηθεί μια ιδιότυπη συναρχηγία. Από την ανακοίνωση ωστόσο του κ. Τζήμερου -που στόχευε να απαντήσει και στις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή ενέδωσε τελικά στη συνεργασία του με πολιτικούς- έγινε γνωστό ότι ο συνασπισμός θα φέρει τον τίτλο «Δημιουργία Ξανά» και στον «υπότιτλο» θα διευκρινίζεται ότι μετέχουν από κοινού η Δράση και η ΔΗΞΑ.

Κατά πληροφορίες, οι κ. Μάνος και Τζήμερος έχουν συμφωνήσει ο πρώτος να κατέλθει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας και ο δεύτερος στη Β΄ Αθήνας, καθώς είναι βέβαιο ότι δι’ αυτού του τρόπου αμφότεροι θα εκλεγούν αν ο συνασπισμός τους περάσει το 3% (οι εκλογές γίνονται με λίστα και όχι με σταυρό).

Στην ίδια συμφωνία προβλέπεται, τέλος, οι υπόλοιπες έδρες (οι οποίες για τον ίδιο λόγο είναι σε γενικές γραμμές γνωστό πού θα κερδηθούν) να μοιραστούν και στα δύο κόμματα, ενώ για τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ακουγόταν το όνομα της κ. Αντιγόνης Λυμπεράκη, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο αν η ίδια έχει αποδεχθεί τη σχετική πρόταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή