Παραιτήσεις στελεχών στη Δημιουργία Ξανά

Παραιτήσεις στελεχών στη Δημιουργία Ξανά

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις παραιτήσεις τους, όπως είχε ζητήσει ο κ. Θ. Τζήμερος, από το Πολιτικό Συμβούλιο της «Δημιουργίας, Ξανά» υπέβαλαν χθες ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κ. Λουκόπουλος και πέντε ακόμη μέλη του οργάνου (Β. Δρακονταειδής, Ειρήνη Σφακιανάκη, Τ. Τσάμης, Θ. Πολυζωίδης και Ευτυχία Γιαννούλη) μετά την κάθετη διαφωνία τους στην απόφαση του κ. Τζήμερου για συνεργασία με τη Δράση.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 8 μέλη του κεντρικού οργάνου της Δημιουργίας -η πλειοψηφία δηλαδή αυτού- είχαν ζητήσει τη διάλυση του προεκλογικού συνασπισμού με τη Δράση. Οι έξι εξ αυτών χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ωστόσο -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος- «παραμένουν μέλη της Δημιουργίας, Ξανά». Σε δήλωσή του, ο κ. Τζήμερος παρομοίασε τις διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος με την αντιπαράθεση «για το φύλο των αγγέλων που είχαν οι Βυζαντινοί λίγες ώρες πριν από την Αλωση», για να προσθέσει ότι τα δύο κόμματα παραμένουν αυτόνομα αλλά προοωθούν, από κοινού, «τη βασική πλατφόρμα μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη επειγόντως η ελληνική οικονομία. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται οι εκπρόσωποι του ορθολογισμού και του κοινού νου να βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, άρα να ξεπεράσουν το όριο του 3%, αθροίζοντας τις δυνάμεις τους. Δεν πρόκειται για πολιτική φιλοσοφία, αλλά για απλή αριθμητική».

Εν τω μεταξύ, σε νέα επίθεση έναντι όσων λαϊκίζουν ζητώντας την άμεση και μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ προχώρησε χθες ο κ. Στέφανος Μάνος. Μετά από νέες αναφορές στελεχών του Π. Καμμένου, ο κ. Μάνος ανέδειξε, μέσω Διαδικτύου, τους κινδύνους μίας τέτοιας πολιτικής, σημειώνοντας πως σε τέτοια περίπτωση (σ.σ. μονομερούς κήρυξης) δικαιολογείται μια βίαιη τουρκική αντίδραση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή