Παρήλθε το αυτόφωρο για Κασιδιάρη

Παρήλθε το αυτόφωρο για Κασιδιάρη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασύλληπτος παραμένει ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος καταζητείται για την επίθεση σε βάρος της υποψήφιας βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό με τη γρονθοκόπηση της κ. Κανέλλη, αλλά και τη ρίψη νερού στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, στον «αέρα» της εκπομπής «Πρωινό ΑΝΤ1», η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε την αυτόφωρη σύλληψή του για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Δεδομένου ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία, η σύλληψή του έπρεπε να είναι άμεση, βάσει του εντάλματος.

Η αδυναμία σύλληψης του Ηλία Κασιδιάρη άφησε περιθώρια για αιχμές σε βάρος της ΕΛ.ΑΣ.

«Ελέγχουμε όλα τα γνωστά σημεία στα οποία θα μπορούσε ο συγκεκριμένος άνθρωπος να βρίσκεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κοκαλάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης «υπάγεται ακριβώς στις ίδιες συνήθεις διαδικασίες που υπάγεται οποιοσδήποτε άνθρωπος μέσα στη ελληνική επικράτεια».

Ο κ. Κοκαλάκης απέρριψε τις κατηγορίες για επιεική μεταχείριση της Χρυσής Αυγής και επεσήμανε ότι η ΕΛ.ΑΣ. προσλαμβάνει προσωπικό μέσω των πανελληνίων εξετάσεων. «Κάποιος μπορεί να προτιμά για οποιονδήποτε λόγο ένα συγκεκριμένο κόμμα. Είτε προέρχεται από το Κέντρο, τη Δεξιά ή την Αριστερά, εμάς ως οργανισμό αυτό μας αφορά στον βαθμό που δεν κάνει καλά τη δουλειά του», δήλωσε ο κ. Κοκαλάκης.

Το Αυτόφωρο για τον Ηλία Κασιδιάρη συμπληρώθηκε χθες το βράδυ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι κατηγορίες εκπίπτουν. Εφόσον συλληφθεί, είτε θα παραπεμφθεί κατευθείαν σε ρητή δικάσιμο είτε η Εισαγγελία θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα (το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτο) προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT