Ενα… παγκόσμιο ρεκόρ της Ελλάδας

Ενα… παγκόσμιο ρεκόρ της Ελλάδας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, την Πέμπτη, ο πρώην πλέον υπουργός Οικονομικών κ. Ζανιάς περιέγραψε στους εταίρους μας την πορεία υλοποίησης του προγράμματος και υπερασπίστηκε τις επιδόσεις των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζανιάς φέρεται να τόνισε ότι η πρωτογενής διόρθωση του ελλείμματος φτάνει τις 10 μονάδες του ΑΕΠ, κάτι που αποτελεί «παγκόσμιο ρεκόρ», αφού επιτεύχθηκε μέσα σε δύο χρόνια βαθιάς ύφεσης. Υποστήριξε επίσης ότι ακόμη και σήμερα το πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές εντός στόχων ως προς το δημοσιονομικό του κομμάτι, όπου έχουμε διανύσει τα 2/3 της προσαρμογής. Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, ο κ. Ζανιάς παρουσίασε στους εταίρους μια αισθητά βελτιωμένη εικόνα, λέγοντας ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε, μόνο τους πρώτους μήνες του 2012, κατά 34,5%, ενώ και η κυβέρνηση Παπαδήμου υποστήριζε ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ανταγωνιστικότητας που είχε απολέσει.

Η Αθήνα παραδέχεται μόνο ότι βρισκόμαστε πίσω στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων, ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το νέο Μεσοπρόθεσμο και το νέο φορολογικό. Στους άλλους τομείς, θεωρεί ότι οι αποκλίσεις οφείλονται κυρίως στη μεγαλύτερη του αναμενομένου ύφεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή