Επενδύει σεόσους θίγονται ο ΣΥΡΙΖΑ

Επενδύει σεόσους θίγονται ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα θέματα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και των ιδιωτικοποιήσεων εστιάζει την κριτική του στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς της υποκρισία και επιχειρώντας να την απαξιώσει ως «κυβερνητική τρόικα εσωτερικού». Με αφορμή τη συνάντηση των επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού στο Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αναμασά υποκριτικά τα περί διαπραγμάτευσης, την ίδια ώρα που σχεδιάζει να φορτώσει τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα» και επισημαίνει, ότι τώρα και «η επιμήκυνση την οποία τα τρία κόμματα παρουσίαζαν ως σωτηρία για τη χώρα, παραπέμπεται για μετά την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του Μνημονίου». Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι κερδίζουν έδαφος στην κοινή γνώμη, όσο η κυβέρνηση καθυστερεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της περί επαναδιαπραγμάτευσης: «Το ουσιαστικό πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι επαναδιαπραγμάτευση ακούμε και τίποτα δε βλέπουμε», δήλωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το μόνο που εφαρμόζεται το «δόγμα Στουρνάρα», δηλ. η πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του Μνημονίου μέχρι νεωτέρας». Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για λογική ιδιωτικοποιήσεων «όπως όπως», την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη και επιζήμια».

Επιδιώκοντας να ενισχύσουν τα ερείσματά τους στις ομάδες των εργαζομένων που θίγονται είτε από τις περικοπές δαπανών είτε από τις ιδιωτικοποιήσεις, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντώνται συνεχώς μαζί τους και εκφράζουν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές προθέσεις: έτσι χθες έγιναν τρεις τέτοιες συναντήσεις: ο κοινοβουλευτικός τομέας του υπ. Προστασίας του Πολίτη και ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα σώματα ασφαλείας Κ. Ησυχος, συναντήθηκαν με τα δ. σ. των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών και τάχθηκαν κατά των μισθολογικών μειώσεων στους ένστολους. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με το σωματείο εποχικών εργαζομένων στην ΕΒΖ και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους «στον αγώνα των εργαζομένων ώστε να μην ξεπουληθούν τα τρία εργοστάσια της ΕΒΖ». Μια τρίτη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με την Ενωση Ελλήνων Ερευνητών και τάχθηκε κατά της υπαγωγής της Γ.Γ. Ερευνας και Τεχνολογίας στο υπ. Ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις, χθες συνεδρίασε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την εγγραφή νέων μελών και οργανωτικά ζητήματα της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Τη συνεδρίαση απασχόλησε και η πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτήριζαν επικοινωνιακή κίνηση και υπενθύμιζαν ότι το ΚΚΕ προεκλογικά υποστήριζε ότι το πρόβλημα δεν ήταν το Μνημόνιο. Δεν αποφασίστηκε, πάντως, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν το θέμα συζητηθεί στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή