Συμπληρώνεται το παζλ στο ΠΑΣΟΚ

Συμπληρώνεται το παζλ στο ΠΑΣΟΚ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις εκκρεμότητες που απομένουν να καλυφθούν στον κομματικό μηχανισμό, ασχολείται αυτές τις ημέρες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιθανότατα θα ανακοινώσει τη σύνθεση και των υπολοίπων οργάνων και γραμματειών που απομένουν (όπως το ΙΣΤΑΜΕ, η γραμματεία Επικοινωνίας κ.ά.). Οι επιτελείς του κ. Βενιζέλου, αιτιολογώντας τη σύνθεση των δύο μεταβατικών οργάνων (Πολιτική και Οργανωτική Γραμματεία), τόνιζαν ότι με τις εξαιρέσεις ορισμένων θεσμικών εκπροσώπων, δεν περιελήφθησαν βουλευτές, προκειμένου να αξιοποιηθούν είτε όσοι εξελέγησαν πρώτοι στους νομούς τους, είτε στελέχη του κομματικού μηχανισμού με σημαντική εμπειρία. Οπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος δεν κινήθηκε με λογική αποκλεισμών και πρότεινε θέσεις ακόμη και σε στελέχη τα οποία αρνήθηκαν για δικούς τους λόγους.

Εκτός από τους κ. Ανδ. Λοβέρδο και Αννα Διαμαντοπούλου, προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν ακόμη και παλαιότεροι συνεργάτες του, όπως οι κ. Τόνια Αντωνίου και Εύα Καϊλή. Η δεύτερη μάλιστα χθες, διά του λογαριασμού της στο twitter, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι από τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος της πήρε τη βουλευτική έδρα (ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο), δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με θέση στην Πολιτική Γραμματεία. Πρόκειται βεβαίως για το μικρότερο πρόβλημα του κ. Βενιζέλου, καθώς τόσο στην Ιπποκράτους, όσο και σε τοπικό επίπεδο, κάποιες από τις επιλογές του έχουν διχάσει. Κατ’ αρχήν στην Ιπποκράτους, αρκετοί θεωρούν ότι ο κ. Βενιζέλος είχε καλλιεργήσει προσδοκίες για ουσιαστική ανανέωση του κόμματος, οι οποίες διαψεύσθηκαν από το αποτέλεσμα των ανακοινώσεων του προέδρου. Υπάρχουν αντιδράσεις και σε τοπικό επίπεδο, όπως λ.χ. στον νομό Ηρακλείου, για την προώθηση του δημάρχου κ. Ιω. Κουράκη στην Πολιτική Γραμματεία. Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ότι ο κ. Κουράκης προωθήθηκε σε βάρος πολύ ικανότερων στελεχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή