Συνδικαλιστικές αναταράξεις σε Ν.Δ.

Συνδικαλιστικές αναταράξεις σε Ν.Δ.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τακτική μία στο καρφί και μία στο πέταλο έναντι των γαλάζιων συνδικαλιστών τηρεί το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο πέραν των κυβερνητικών θεμάτων καλείται να διαχειρισθεί και τις κομματικές αναταράξεις, αφού το σύνολο της προεκλογικής ηγεσίας του κόμματος βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι χθες, με δηλώσεις του, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου έστειλε σαφές μήνυμα, ακόμη και διαγραφών, προς τους συνδικαλιστές δηλώνοντας πως «όταν σε αυτή την κυβέρνηση όλοι όσοι συμμετέχουν, τα κόμματα, οι αρχηγοί που συμμετέχουν, έχουν βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον, δεν μπορούμε να ανεχθούμε να βάζει κάποιος το συντεχνιακό συμφέρον πάνω από την εθνική ανάγκη», η ηγετική ομάδα είναι προφανές ότι δεν επιθυμεί, τουλάχιστον αυτή την ώρα, τη ρήξη αλλά επιλέγει μία τακτική κατευνασμού.

Την ίδια στιγμή, πέραν των σκληρών ανακοινώσεων προς την κυβέρνηση, η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και ο πρόεδρός της Ν. Κιουτσούκης πρωταγωνιστούν σε καθημερινά θερμά επεισόδια με «αντιπάλους», μεταξύ άλλων, την Φωτεινή Πιπιλή, τον Γερ. Γιακουμάτο. Στον αντίποδα, ο Γραμ. Συνδικαλισμού της Ν.Δ. κ. Φίλ. Ταυρής μοιάζει να έχει επιτύχει ένα πλαίσιο κατανόησης με τη ΔΑΚΕ Δημοσίου, επιτυγχάνοντας ένα πρώτο κατευνασμό. Η πρωτοβουλία πάντως προκάλεσε την οργή του κ. Κιουτσούκη που έκανε λόγο για «παράκεντρα, γραμματείς και φαρισαίους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή