Κατά «συνδικαλιστών» υπουργών η ΔΗΜΑΡ

Κατά «συνδικαλιστών» υπουργών η ΔΗΜΑΡ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ του περιορισμού των δαπανών τάχθηκε σε δηλώσεις του ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ κ. Σπύρος Λυκούδης, απευθύνοντας συστάσεις προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου «να κάνουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια», ενώ απέκλεισε το να λειτουργούν οι υπουργοί ως συνδικαλιστές του υπουργείου τους, χαρακτηρίζοντας το «απόλυτη ανευθυνότητα». «Υποθέτω ότι είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση της χώρας ώστε όλοι οι υπουργοί έχοντας συνείδηση αυτής της κατάστασης δεν μπορούν να λειτουργούν ως συνδικαλιστές του υπουργείου τους. Αποκλείεται, δεν το φαντάζομαι, θα ήταν η απόλυτη ανευθυνότητα», είπε ο κ. Λυκούδης (ΒΗΜΑ fm) και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι όσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και τους εμποδίζουν να είναι άνετοι στις περικοπές τους οφείλονται στο γεγονός ότι και τα δικά τους οικονομικά είναι περιορισμένα. Οφείλουν όμως να κάνουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Πρέπει να περιοριστούν οι δαπάνες, διότι αν δεν περιοριστούν θα γίνουν οριζοντίως οι περικοπές και αυτό θα είναι πάρα πολύ άσχημο».

Οι δηλώσεις του κ. Λυκούδη ερμηνεύτηκαν ως αποστάσεις της ΔΗΜΑΡ από τους υπουργούς και μάλιστα από εκείνους που είχε προτείνει η ίδια. Στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου διευκρίνιζαν, πάντως, ότι ο κ. Λυκούδης σε καμία περίπτωση δεν αναφερόταν στους υπουργούς τους οποίους έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ, δηλαδή τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη και Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη. Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία του κόμματος μαζί τους και τις αποφάσεις που λαμβάνουν, ο κ. Λυκούδης είπε ότι υπάρχει «πολιτική επικοινωνία, όμως δεν υπάρχει πολιτική καθοδήγηση από πλευράς ΔΗΜΑΡ». Οπως υποστήριξε, «δεν τηλεφωνιόμαστε με τους συγκεκριμένους υπουργούς για να τους πούμε τι θα κάνουν. Εχουν απόλυτη δυνατότητα και ελευθερία κινήσεων, είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους και οι δύο και θα πάρουν τις αποφάσεις που χρειάζεται σε όλα τα ζητήματα» Πάντως, ο κ. Λυκούδης ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι «την προσπάθεια που κάνουν όλα τα υπουργεία για να συνεισφέρουν στην κατεύθυνση του περιορισμού των δαπανών θα την κάνουν και αυτά τα δύο υπουργεία. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και δεν θέλουν να κάνουν αλλιώς».

Ο κ. Λυκούδης τάχθηκε κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, λέγοντας ότι «δεν επιτρέπεται να προχωρήσουμε στη διεύρυνση του χώρου των ανέργων. Υπό αυτήν την έννοια και μόνο, οι απολύσεις είναι έξω από τη δική μας σκέψη. Και είναι και στην κοινή συμφωνία των τριών κομμάτων να μη γίνουν απολύσεις, γιατί δεν θέλουμε να προσθέσουμε ούτε έναν άνεργο στους 1.200.000 ανέργους που έχει η χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή