Αυστηρό μήνυμα Ευ. Βενιζέλου προς αμφισβητίες

Αυστηρό μήνυμα Ευ. Βενιζέλου προς αμφισβητίες

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ κάλεσε χθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει νέο κόμμα ή δεν αισθάνεται άνετα στην Ιπποκράτους. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όποιος έχει αμφιθυμία και δεν ξέρει τι είναι και έχει κρίση ταυτότητας και νιώθει ότι δεν τον εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, βεβαίως δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται στο ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε (Βήμα fm) όποιον επιθυμεί «να κάνει κόμμα και να κατέβει στον λαό να δοκιμάσει τις δυνάμεις του». Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις πιθανές συνεργασίες που θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος μάλιστα ονομαστικά στη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους Πράσινους, κόμματα τα οποία και μνημόνευσε για την παρουσία τους στη συνδιάσκεψη του κόμματός του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ανοιχτός και στις «μικρές, μεγάλες, μεσαίες» κινήσεις που «μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους». Ωστόσο, επισήμανε ότι όσοι ανήκουν σε αυτές τις κινήσεις θα πρέπει «να μας πουν κάποια στιγμή εάν είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να έχουν μια δικτύωση εντός ΠΑΣΟΚ ή αν είναι δυνάμεις εκτός ΠΑΣΟΚ που θέλουν να συνομιλήσουν με το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και σε κάποιες «απαξιωτικές, επηρμένες συμπεριφορές ατόμων που λένε «το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, ας προσχωρήσει σ’ εμάς το ΠΑΣΟΚ».  Δηλαδή να προσχωρήσει το ΠΑΣΟΚ σε ορισμένα άτομα. Αυτά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τα σχολιάσει κανείς σοβαρά, αυτά είναι εκδηλώσεις οι οποίες είναι, θα έλεγα, απόρροια της  έλλειψης συνείδησης των μεγεθών».

Χθες το μεσημέρι, ο κ. Βενιζέλος συγκάλεσε και την πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής Οργανωτικής Επιτροπής, βασικό έργο της οποίας είναι η προετοιμασία ενόψει του φθινοπωρινού συνεδρίου. Στη συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση επί του πολιτικού πλαισίου στο οποίο θα κινηθεί η προσπάθεια ανασύστασης του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες ταχύτατα, καθώς την ίδια περίοδο θα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις κυβερνητικές κινήσεις, ενόψει μάλιστα των σημαντικών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η περίοδος από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, καθώς μετά την τελική έκθεση της τρόικας και την οριστική αποτίμηση των πραγματικών μακροοικονομικών χαρακτηριστικών θα καταστεί δυνατή μια συνολικότερη συζήτηση για τον εκ νέου σχεδιασμό των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για τη διετία 2013 – 14 και την παράλληλη παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι δίχως αυτή την παράταση το πρόγραμμα, απλά, δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους του.

Ανησυχία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, όπως είπε προς τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, η χώρα βρίσκεται σε μια μακρά αδράνεια η οποία διαρκεί τέσσερις μήνες, κάτι που λειτουργεί ποικιλοτρόπως επιβαρυντικά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στα πολύ άσχημα οικονομικά του κόμματος και ζήτησε από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής να το έχουν κατά νουν στους σχεδιασμούς που κάνουν για τις διαδικασίες της ανασύστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε και έναν προβληματισμό για την αδυναμία «πολλαπλασιασμού» των απόψεων του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Επί τούτου ζήτησε από όλα τα στελέχη να μην αφήνουν ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που τους δίδονται, ώστε να προωθούν τις θέσεις του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή