Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος: «Συμμερίζομαι τα αιτήματά σας»

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος: «Συμμερίζομαι τα αιτήματά σας»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κων. Αρβανιτόπουλος ζητεί από τον συνάδελφό του (με διπλή μάλιστα ιδιότητα, καθώς είναι και οι δύο πανεπιστημιακοί) Γ. Στουρνάρα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ως προς τις περικοπές που θα υποστεί ο κλάδος τους! «Συμμερίζομαι τα αιτήματά σας» δήλωσε χθες στην ομοσπονδία πανεπιστημιακών ο υπουργός Παιδείας, «αλλά είμαι αναρμόδιος», πρόσθεσε. Οσο για τις περικοπές που προγραμματίζει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αποφέρουν τα πρώτα αποτελέσματα το νωρίτερο από το 2013 – 2014!

Ειδικότερα, ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης του κ. Αρβανιτόπουλου με τις ομοσπονδίες πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) και διδασκόντων στα ΤΕΙ (ΟΣΕΠ) και την Ενωση Ελλήνων Ερευνητών ήταν οι προθέσεις της κυβέρνησης για περικοπές στις απολαβές των ειδικών μισθολογίων, στα οποία περιλαμβάνονται οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και οι ερευνητές. «Κατά το 2007 – 09 δόθηκαν σημαντικές αυξήσεις στις άλλες κατηγορίες με ειδικά μισθολόγια, με εξαίρεση την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, ανατρέποντας την έως τότε ισορροπία. Αυτό οδήγησε στην καθήλωση των αμοιβών μας με βάση το μισθολόγιο του 2004 και στην υστέρησή τους σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες με ειδικό μισθολόγιο» λένε οι τρεις συνδικαλιστικοί φορείς, στρέφοντας τα βέλη κατά των δικαστικών. Σε βάθος χρόνου θα υπάρξουν αποτελέσματα και από τον «Καλλικράτη στα ΑΕΙ», όπως ονομάζεται το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων ΑΕΙ, που έχει εξαγγείλει ο κ. Αρβανιτόπουλος. Η έναρξή υλοποίησής του θα γίνει το νωρίτερο το 2013 – 14, με δεδομένο ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα από διάλογο και μελέτες. «Και η εκτίμηση αυτή είναι αισιόδοξη», ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ κ. Νίκος Σταυρακάκης. Να σημειωθεί ότι στις αρχές του χρόνου, όταν ο κ. Αρβανιτόπουλος ήταν αναπληρωτής υπ. Παιδείας, προκρίθηκε για το 2012 – 13 η επαναλειτουργία 14 περιφερειακών τμημάτων ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης, τα οποία δεν δέχθηκαν εισακτέους το 2011…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή