Σόιμπλε: Απαιτούνται επώδυνα, ριζικά μέτρα

Σόιμπλε: Απαιτούνται επώδυνα, ριζικά μέτρα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επώδυνα και ριζικά μέτρα προσαρμογής» χρειάζεται να λάβει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν μετά την έκθεση προόδου της τρόικας για την ελληνική οικονομία, ενώ χαρακτήρισε ως «εξαιρετική περίπτωση» αυτήν της Ελλάδας.

Επιτυχημένο «κούρεμα»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε ένα πετυχημένο «κούρεμα» του χρέους, ενώ αποφασίστηκε ένα δεύτερο πρόγραμμα για τη χώρα.

«Η τρόικα θα πρέπει να εξετάσει σε ποιο βαθμό η Ελλάδα προχώρησε στην εφαρμογή του» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός και συμπλήρωσε ότι «τότε θα πρέπει να λάβουν και να λάβουμε μια απόφαση».

Κατά τον ίδιο, το ζητούμενο είναι «να συνεχιστεί ο δρόμος που θα προσφέρει στην Ελλάδα στο ορατό μέλλον καλές πιθανότητες να επιστρέψει στις χρηματαγορές». Και, σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι «απαιτούνται επώδυνα και ριζικά μέτρα προσαρμογής σε πολλούς τομείς. Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε τους Ελληνες από αυτό. Το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί» σημείωσε ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και «οι παράμετροι έχουν τεθεί και εξακολουθούν να ισχύουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή