Εν γνώσει συζύγων και παιδιών, οι μίζες

Εν γνώσει συζύγων και παιδιών, οι μίζες

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση εμπλοκή στις μίζες και τη ροή του πολιτικού χρήματος αποδίδει ο Νικόλαος Ζήγρας, όχι μόνον σε στενούς συνεργάτες, αλλά και σε μέλη της οικογενείας του Ακη Τσοχατζόπουλου, θέτοντας για πρώτη φορά στο «κάδρο» των υπευθύνων και την πρώην σύζυγό του, γερμανικής καταγωγής, Γκούντρουν.

Καταθέτοντας ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία για την πρώην σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Ν. Ζήγρας την κατονομάζει ως αποδέκτη μεγάλων χρηματικών ποσών από τις μίζες και αναφέρει επί λέξει «ότι πήρε με εφάπαξ καταβολή πάνω από 500 χιλιάδες δολάρια από τον ίδιο τον Ακη Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να συναινέσει στο διαζύγιο», ενώ ο πρώην υπουργός ανέλαβε να της «καταβάλλει 3.000 ευρώ», ποσό που, όπως καταθέτει, «δεν δηλωνόταν πουθενά». Ζητεί, μάλιστα από τις ανακριτικές αρχές, να στρέψουν τις έρευνες στο πρόσωπό της για να ελέγξουν τα χρήματα που έχει πάρει στο εξωτερικό, αλλά και την περιουσία που η ίδια διαθέτει στην Ελλάδα, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.

Σύμφωνα, άλλωστε, με το εισαγγελικό πόρισμα, στο όνομα της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου ανήκουν, μεταξύ άλλων, μια μονοκατοικία στο Ψυχικό, πάνω από 500 τετραγωνικά, ενώ η ίδια διαθέτει εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας, έκταση 48 στρεμμάτων στην ίδια περιοχή και άλλα ακίνητα μικρότερης αξίας.

Αντικείμενο δικαστικής έρευνας τα ακίνητα

Τα ακίνητα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ήδη αποτελούν αντικείμενο της δικαστικής έρευνας, την οποία ενίσχυσε με στοιχεία ο Ν. Ζήγρας, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «από τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο γνώριζε ότι εκμυστηρευόταν τα πάντα στις γυναίκες του», αποδίδοντάς τους ευθύνες πως γνώριζαν τα πάντα.

Γνώση, επίσης -και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο-, απέδωσε εκτός από τις συζύγους του, πρώην και νυν, του Ακη Τσοχατζόπουλου και στην κόρη του Αρετή, για την οποία κατέθεσε ότι γνώριζε την εικονικότητα της αγοραπωλησίας του σπιτιού στη Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, το οποίο, ενώ εμφανιζόταν να ανήκει σε offshore εταιρεία -την Bluebell-, ήταν στην ιδιοκτησία του πατέρα της και αγοράστηκε από χρήματα προερχόμενα από τις μίζες.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση Ζήγρα και για άλλες αγορές για λογαριασμό των παιδιών του από τον Ακη Τσοχατζόπουλο, όπως εκείνη εταιρικού μεριδίου σε κατάστημα εστίασης για τον γιο του Αλέξανδρο, σε στοά στην περιοχή της Πατησίων.

«Για το μερίδιο αυτό», αναφέρει ο Νικ. Ζήγρας, «ο Τσοχατζόπουλος πλήρωσε 400 χιλιάδες ευρώ μετρητά σε μεγαλοεκδότη εφημερίδας, πρώην κάτοχο της εταιρείας, τα οποία δεν δηλώθηκαν πουθενά», ενώ κάνει λόγο για πρώτη φορά για πολυτελές ακίνητο στη Θεσσαλονίκη -ως ιδιοκτήτρια του ακινήτου κατονομάζει τη Μαργαρίτα Τερζή- το οποίο αγοράστηκε από τον Ακη Τσοχατζόπουλο για την κόρη του Αρετή. Ομως, το ακίνητο αυτό δεν περιλαμβάνεται ώς τώρα στις έρευνες της Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή