Εξαγορά ψήφων Ρωσοπόντιων, τσιγγάνων

Εξαγορά ψήφων Ρωσοπόντιων, τσιγγάνων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία για το μέγεθος της πολιτικής διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλου που έθεσε στην ανάκριση ο πρώτος του εξάδελφος Νίκος Ζήγρας, όταν μίλησε για εκτεταμένη εξαγορά ψήφων, προκειμένου ο πρώην υπουργός να βγαίνει βουλευτής για να έχει την προστατευτική ομπρέλα της βουλευτικής ασυλίας! Με κατηγορηματικότητα, ο Νίκος Ζήγρας κατέθεσε στις δικαστικές αρχές πως ο πρώην υπουργός, που εξελέγη βουλευτής για τελευταία φορά το 2007, πλήρωνε τις ψήφους, καταβάλλοντας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ!

«Γνωρίζω», αναφέρει επί λέξει στην απολογία του, «ότι ο Τσοχατζόπουλος έκανε λυσσαλέες προσπάθειες για να έχει βουλευτική ασυλία και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δαπανούσε πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά ψήφων από Ρωσοπόντιους από την Κύπρο, τσιγγάνους, ενώ προσέφερε διάφορες παροχές, όπως η αγορά εισιτηρίων διαρκείας για οπαδούς του ΠΑΟΚ». Με ιδιαίτερη απαξία, πέραν της πολιτικής διαφθοράς, αναφέρεται στο πρόσωπο του πρώην υπουργού με τον οποίο συνεργάστηκε στενά ο Νίκος Ζήγρας, διαχειριζόμενος όπως ομολόγησε τεράστια ποσά από τις μίζες των εξοπλιστικών.

Το πρόβλημα υγείας

Κάνοντας λόγο στην απολογία του για το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που εμφάνισε το 1999, καλπάζουσα οξεία λευχαιμία, περιγράφει τις προσπάθειες του Ακη Τσοχατζόπουλου να τον σώσει, για τις οποίες του χρωστούσε αιώνια ευγνωμοσύνη, μέχρι που κατάλαβε, όπως λέει, το κίνητρο του πρώην υπουργού.

«Αντιλήφθηκα», αναφέρει, «αργότερα την υστεροβουλία του, αφού το πραγματικό του ενδιαφέρον ήταν να μην πεθάνω και δεν προλάβει να ενημερωθεί από μένα για τους λογαριασμούς»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή