Η απολογία του Ζήγρα αποκαλύπτει το βάθος της διαφθοράς

Η απολογία του Ζήγρα αποκαλύπτει το βάθος της διαφθοράς

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακτινογραφία ενός μεγάλου σκανδάλου πολιτικής διαφθοράς, με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο και κεντρικά πρόσωπα τον τότε υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τον τότε γ.γ. Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο αποτελεί η απολογία του Νικολάου Ζήγρα, διαχειριστή του ταμείου του πρώην υπουργού.

Ο ταμίας του Ακη Τσοχατζόπουλου μίλησε ανοιχτά στις δικαστικές αρχές για τον «σκληρό πυρήνα» που είχε αναλάβει να διευκολύνει τον άλλοτε ισχυρό υπουργό να εισπράττει μίζες εκατομμυρίων, στήνοντας δίκτυο εταιρειών που λειτούργησαν σαν «πλυντήρια» πολιτικού χρήματος. Ανάμεσα στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς που οργάνωσαν το δίκτυο αναφέρει, επίσης, τους Βλάση Καμπούρογλου και Αλ Σαΐντ Φουάντ. Πρόσωπο «κλειδί» κατά τον Ν. Ζήγρα ήταν ο Ντίνος Μιχαηλίδης, φίλος του Τσοχατζόπουλου και αυτός που μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ελλάδα και επιταγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Γ. Σμπώκο αναφέρει όχι μόνον ως μέλος του πυρήνα της διακίνησης του πολιτικού χρήματος, αλλά και ως βασικό αποδέκτη του. «Δέχθηκε τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία επένδυσε ο πεθερός του», είπε. Πάντως, οι κ. Μηχαηλίδης και Σμπώκος αρνήθηκαν χθες με δηλώσεις τους οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή