Το ΠΑΣΟΚ αισιοδοξεί για επιμήκυνση

Το ΠΑΣΟΚ αισιοδοξεί για επιμήκυνση

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εγρήγορση επιθυμεί να κρατήσει τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευ. Βενιζέλος καθ’ όλη τη διάρκεια του υπολοίπου του θέρους. Ο προπαρασκευαστικός «μακρύς» μήνας που ξεκινάει με την έλευση της τρόικας εντός της ερχόμενης εβδομάδας και φθάνει έως τα τέλη Αυγούστου αποτελεί μια περίοδο κρίσιμη για την κυβέρνηση, ως εκ τούτου και για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν. Από τον βαθμό επιτυχίας των δύο ζητημάτων τα οποία ο κ. Βενιζέλος έχει θέσει ως προαπαιτούμενα για τη βιωσιμότητα του οικονομικού προγράμματος θα εξαρτηθεί και η σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού. Και τούτο διότι θεωρεί ότι δίχως την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και μιας ρεαλιστικότερης αποτίμησης των μακροοικονομικών μεγεθών δεν μπορεί να διεκπεραιωθούν ούτε καν οι προβλέψεις του φετινού προϋπολογισμού. Στην αντίθετη περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η χώρα θα βρεθεί προ ασφυκτικών πιέσεων, σε ένα ασταθές περιβάλλον. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί, πάντως, ότι οι δανειστές μας έχουν αντιληφθεί την ανάγκη για διάχυση της δημοσιονομικής προσπάθειας σε βάθος χρόνου. Τις επόμενες ημέρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προχωρήσει και σε κάποιες επαφές, πιθανότατα τηλεφωνικές, με Ευρωπαίους ηγέτες που προέρχονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Χθες υποδέχθηκε τους ευρωβουλευτές του κόμματος στην Ιπποκράτους (έλειπε ο κ. Δ. Δρούτσας), με τους οποίους και συνομίλησε για τις εξελίξεις. Ανάμεσα σε όσα συζητήθηκαν ήταν και η ανάγκη για πιο έντονη συνεργασία των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την Ομάδα των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε επίσης την άποψη των ευρωβουλευτών για το σχέδιο εξόδου από την κρίση. Τις ημέρες αυτές το επιτελείο του ασχολείται και με τα οικονομικά του κόμματος, ένα θέμα το οποίο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ως πηγή πολλών κακών. Η τακτοποίηση των εν οίκω στο κόμμα ξεκινάει από τη διευθέτηση των χρεών, τα οποία ουδείς θεωρεί ότι μπορεί κάποτε να εξοφληθούν, βάσει τουλάχιστον της κατάστασης του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή (δηλ. της χαμηλής κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει ελέω της εκλογικής επίδοσής του). Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στην Ιπποκράτους, όπου θα επιδιωχθεί μείωση ενοικίου.

Δευτερευόντως, αναζητείται χρηματοδότηση για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους τελικά απολυθούν. Το υπάρχον προσωπικό του ΠΑΣΟΚ αριθμεί περί τα 300 άτομα και εξ αυτών υπολογίζεται ότι για τα σημερινά μεγέθη του κόμματος είναι άνευ αντικειμένου οι υπηρεσίες τουλάχιστον των μισών. Ακόμη και έτσι όμως, προκειμένου να περικοπούν ακόμη περισσότερο οι λειτουργικές δαπάνες, οι εναπομένοντες υπάλληλοι θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται σημαντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή