Σκληρή επίθεση Τσοχατζόπουλου κατά ανακριτή

Σκληρή επίθεση Τσοχατζόπουλου κατά ανακριτή

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία προσωπική επίθεση κατά του ανακριτή που χειρίζεται τις έρευνες για τις μίζες εκατομμυρίων στα εξοπλιστικά και βολές κατά της δικαιοσύνης ήταν η απάντηση -με τρεις ανακοινώσεις- του Ακη Τσοχατζόπουλου μετά την αποκαλυπτική και εξόχως επιβαρυντική γι’ αυτόν απολογία του Ν. Ζήγρα. Ο πρώην υπουργός, που δεν φείδεται χαρακτηρισμών για τις ενέργειες του ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλή, φτάνει στο σημείο να καταγγείλει τον δικαστικό λειτουργό για «ανήθικη πρακτική» αναφερόμενος σε μεθοδεύσεις και συναλλαγές σχετικά με την απολογία του Ν. Ζήγρα, ενώ επιχειρεί να προσδώσει σχέσεις διαπλοκής της δικαιοσύνης με τις ηγεσίες των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που, όπως αναφέρει, «νομίζουν ότι θα κρύψουν, έτσι, τις δικές τους ενοχές».

Αποφεύγοντας να απαντήσει στις βαριές κατηγορίες του άλλοτε στενού του συνεργάτη, ο οποίος τον ονομάτισε ως ιθύνοντα νου της υπόθεσης και αποδέκτη εκατομμυρίων ευρώ, ο πρώην υπουργός στρέφει τα βέλη κατά του ανακριτή, τον οποίο αφού κατηγορεί για συναλλαγή με τον Ν. Ζήγρα, του αποδίδει πρακτικές που φθάνουν, όπως σημειώνει «στην εκμετάλλευση των οριακών αντοχών, ψυχικών και σωματικών κάποιων φυλακισμένων». Ο Ακης Τσοχατζόπουλος προαναγγέλλει νομικές ενέργειες κατά του ανακριτή, ενδεχομένως αίτηση εξαιρέσεως, ενώ περιορίζεται να χαρακτηρίσει την απολογία Ζήγρα που τον «καίει» «φανφαρόνικο κατασκεύασμα, που προήλθε από ειδικές υπηρεσίες που χρησιμοποιεί ο ανακριτής, οι οποίες το βάφτισαν ως «κατηγορητήριο» εναντίον εμού και ενός μεγάλου αριθμού αθώων πολιτών».

Ο πρώην υπουργός δεν περιλαμβάνει στις τρεις ανακοινώσεις του ούτε μία λέξη για όσα επιβαρυντικά στοιχεία για τη ροή του πολιτικού χρήματος, τους διακινητές και τους αποδέκτες του αποκάλυψε ο Νικ. Ζήγρας, ενώ επαναφέρει και πάλι το αίτημά του για άμεση αποφυλάκιση της συζύγου του Βασιλικής Σταμάτη.

Καθιστά μάλιστα τον ανακριτή «προσωπικά υπεύθυνο» αν η σύζυγός του υποστεί βλάβη της υγείας της, ενώ αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματός του να κληθούν και να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της εποχής εκείνης, 1999 – 2002, κάνει λόγο για σύμπλευση της δικαιοσύνης με πολιτικές ηγεσίες «που δεν ενδιαφέρονται για όλη την αλήθεια».

Παράλληλα, επεκτείνει τη θέση του περί ομοφωνίας των δύο κομμάτων -για συσκότιση της αλήθειας στα εξοπλιστικά- με αναφορές περί «συμφωνίας να καλύψουν τους υπουργούς τους από τις μεγάλες ατομικές ευθύνες που ο καθένας, όπως λέει, φέρει για όλη την περιόδο των προβλημάτων και των καθυστερήσεων των προγραμμάτων αυτών».

Εντός των προσεχών ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού θα υποβάλουν είτε αίτημα εξαίρεσης είτε μήνυση για κατάχρηση εξουσίας κατά των ανακριτικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή