Αναβάλλεται η εκλογή γραμματέα Ν.Δ.

Αναβάλλεται η εκλογή γραμματέα Ν.Δ.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναβολή της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής για την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος προχώρησε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαράς. Επισήμως, η αναβολή αποδίδεται στο, όντως, βαρύ πρόγραμμα του πρωθυπουργού (σ.σ. την ώρα της Πολιτικής Επιτροπής θα συναντάται με τον Ζοζέ Εμανουέλ Μπαρόζο). Ωστόσο, ο μη ορισμός νέας ημερομηνίας, άμεσα, καταδεικνύει την πρόθεση της ηγετικής ομάδας να… μηδενίσει το κοντέρ, επανεκκινώντας εκ του μηδενός τη διαδικασία και ανοίγοντας, εκ νέου, τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων.

Η απόφαση αναβολής ελήφθη αργά χθες το βράδυ και αφού το Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε μπροστά στο ενδεχόμενο να κερδίσει ο κ. Νικ. Κακλαμάνης, απέναντι στον κ. Φιλ. Ταυρή, που εφέρετο να αποτελεί επιλογή της ηγεσίας. Η εναλλακτική της υποστήριξης του νεοεκλεγέντος βουλευτού Βοιωτίας Γ. Καράμπελα, συζητήθηκε αλλά δεν προχώρησε.

Προφανής επιδίωξη της ηγετικής ομάδας είναι πλέον να καταλήξει σε μία, κατά το δυνατόν, υποψηφιότητα, η οποία και θα τύχει της ευρείας στήριξης των μελών του ανώτατου κομματικού οργάνου. Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό θα πρέπει να βρεθεί πεδίο κατανόησης μεταξύ της ηγετικής ομάδας και, κυρίως, του κ. Νικ. Κακλαμάνη, ο οποίος ξεκίνησε πρώτος την κούρσα διεκδίκησης, σε αντίθεση με τον σχεδιασμό της ηγεσίας. Κατά πληροφορίες, σε προσπάθειες συνεννόησης που υπήρξαν ο κ. Κακλαμάνης εμφανίστηκε αποφασισμένος να φθάσει μέχρι τέλους. Συνεννόηση θα πρέπει να υπάρξει και με τον κ. Φιλ. Ταυρή, ο οποίος μέχρι σήμερα εκινείτο έχοντας κατά νουν ότι διαθέτει αν όχι το χρίσμα, τουλάχιστον την υποστήριξη της ηγεσίας.

Ως προς τον χρόνο εκλογής, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η συνεδρίαση της Πολ. Επιτροπής μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο, αν και αρκετά στελέχη πιέζουν για ταχεία επίλυση της εκκρεμότητας ώστε το κόμμα να μην είναι ακέφαλο ενόψει ΔΕΘ, αλλά και του δύσκολου κοινωνικά φθινοπώρου που έπεται. Η επανεκκίνηση της διαδικασίας αναζωπύρωσε και τα σενάρια για το πρόσωπο που θα αναλάβει πλέον τα ηνία του κόμματος, καθώς φαίνεται ότι παραμένει σε ισχύ η θέση του κ. Σαμαρά περί επιλογής εξωκοινοβουλευτικού στελέχους, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται το χρίσμα να δοθεί σε στέλεχος της νέας γενιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή