Στήριξη από τον κ. Μπαρόζο στην Ελλάδα

Στήριξη από τον κ. Μπαρόζο στην Ελλάδα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα στήριξης της Αθήνας απέστειλε, εν μέσω σεναρίων και δηλώσεων ξένων αξιωματούχων περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θέτοντας ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση ότι οι δεσμεύσεις που συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση θα τηρηθούν. «Η Ευρωπαϊκη Επιτροπή θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας. Μαζί Ελλάδα και Ευρώπη θα τα καταφέρουν. Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και της Ευρωζώνης. Πρέπει να παραμείνει στο ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρόζο. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως η τρικομματική κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα μέτρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρόζο μετέφερε στον κ. Σαμαρά το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πρωτίστως στο Βερολίνο, ενώ επισήμανε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να δώσει απτά δείγματα γραφής, ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου και, σε δεύτερο χρόνο, να εξεταστεί το αίτημα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Κατά τη συνάντηση, από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης αναπτυξιακών μέτρων, ώστε η ελληνική οικονομία να εξέλθει από το τούνελ της ύφεσης, χωρίς όμως, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, ο κ. Μπαρόζο να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή