Σκληρή απάντηση ΔΝΤ στον Ρουμελιώτη

Σκληρή απάντηση ΔΝΤ στον Ρουμελιώτη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του ΔΝΤ και την οργισμένη απάντηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην στελέχους του Ταμείου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στους New York Times, ότι «εμείς στο ΔΝΤ γνωρίζαμε από την αρχή ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα (για την Ελλάδα) ήταν αδύνατον να εφαρμοστεί». Απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ, στέλεχος του ταμείου ανέφερε ότι «ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ουδέποτε διαφοροποιήθηκε ή εξέφρασε αντίρρηση ως προς το περιεχόμενο των πολιτικών που προβλέπονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, όταν αυτό εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΔΝΤ».

Η εκπρόσωπος του Ταμείου παρέπεμψε «στις απόψεις που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΔΝΤ (στις οποίες συμμετείχε ο κ. Ρουμελιώτης) όταν εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την Ελλάδα, οι οποίες υποστήριξαν αυτό το πρόγραμμα».

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε, μέσω συνεργατών του, οργισμένος από τη στάση του κ. Ρουμελιώτη και με την αντίδρασή του άφησε υπόνοιες για εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων. «Την τελευταία περίοδο με υπομονή και αυτοσυγκράτηση παρακολουθούμε έναν ποταμό μνήμης που ρέει σε κάθε δημόσια τοποθέτηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη και όχι μόνο από αυτόν», σχολίασε στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου. Και με μια κοινή διαρροή στον Τύπο πρόσθεσε: «Επειδή ο κ. Ρουμελιώτης διετέλεσε εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ και επειδή η εκεί παρουσία του επηρεάζει το παρόν και το μέλλον της χώρας, οφείλουμε να αναλογιστούμε γιατί δεν ενημέρωσε κανέναν και πρωτίστως την ελληνική κυβέρνηση, ως όφειλε, ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να πετύχει. Γιατί δεν έθετε θέμα στους υπευθύνους του Ταμείου ώστε να λάβει τις απαντήσεις και να ενημερώσει εν συνεχεία την ηγεσία της χώρας; Και γιατί δεν παραιτήθηκε; Γιατί η μνήμη του επανήλθε μετά την αποχώρησή του από το ΔΝΤ και την εύρεση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα;».

Από το ΠΑΣΟΚ, δε, παρέπεμπαν, σε δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τον Νοέμβριο του 2010, όπου τόνιζε ότι αν η Ελλάδα ακολουθήσει το πρόγραμμα, «δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή