«Κόκκινες γραμμές» από τη Δημ. Αριστερά

«Κόκκινες γραμμές» από τη Δημ. Αριστερά

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τέσσερις βασικές «κόκκινες» γραμμές αναμένει η ΔΗΜΑΡ τις τελικές προτάσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα για την εξειδίκευση των μέτρων 11,6 δισ. ευρώ. Στη ΔΗΜΑΡ ζητούν να μην προχωρήσει οποιοδήποτε είδος άμεσης ή έμμεσης (εφεδρεία) απόλυσης από το Δημόσιο, να μην περικοπούν τα εισοδήματα σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, να διατηρηθεί το ποσό που εισπράττουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ως δώρο και να μην θιγούν οι, ούτως ή άλλως χαμηλές, συντάξεις του ΟΓΑ. Ως προς την εφεδρεία τονίζουν ότι δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στη συζήτηση ένα θέμα το οποίο ουδέποτε τέθηκε στην προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Αντιθέτως, στη ΔΗΜΑΡ ζητούν από την κυβέρνηση να κινηθεί ταχύτατα στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Φ. Κουβέλης και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι η κυβέρνηση μπορεί να δώσει δείγματα αξιοπιστίας και αποφασιστικότητας σε άλλους τομείς. Για τον λόγο τούτο και ζητεί την ταχύτατη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κάποιες πειστικές κινήσεις. Κατά τη ΔΗΜΑΡ το πλέον εύκολο και εξαιρετικά αποτελεσματικό αυτή τη στιγμή θα ήταν η ταχύτατη προώθηση της διαδικασίας συγχώνευσης οργανισμών του Δημοσίου. Ο κ. Κουβέλης θεωρεί επίσης επιτακτική την ανάγκη αλλαγής του φορολογικού συστήματος και αντικατάστασής του με ένα πιο δίκαιο και αποτελεσματικό για τα έσοδα του κράτους σταθερό νομοθετικό πλαίσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή