Νέα επιχείρηση κατεδάφισης σπιτιών Ρομά στο Ρίο Αχαΐας

Νέα επιχείρηση κατεδάφισης σπιτιών Ρομά στο Ρίο Αχαΐας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων στο Αιτωλικό, όπου έμεναν Ρομά, χθες πραγματοποιήθηκε στο Ρίο μία ακόμη επιχείρηση κατεδάφισης σπιτιών, στα οποία έβρισκαν στέγη επίσης Ρομά.

Τα σπίτια στα οποία είχαν καταλύσει οι Ρομά βρίσκονταν κοντά στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, είχαν απαλλοτριωθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να κατασκευαστεί η γέφυρα, αλλά δεν είχαν κατεδαφιστεί. Ετσι οι Ρομά έβρισκαν σε αυτά προσωρινή στέγη, αλλά η παρουσία τους είχε προκαλέσει την αντίδραση κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ρίου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι οι αθίγγανοι πολλές φορές είχαν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά. Γι’ αυτόν τον λόγο είχαν προχωρήσει προ ημερών σε κινητοποιήσεις αποκλείοντας για περίπου δύο ώρες τη νέα E.O. Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Ρίου. Τελικά πριν από λίγες ημέρες δόθηκε η άδεια στον Δήμο Πατρέων να προχωρήσει στη κατεδάφιση των σπιτιών, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα. Πάντως στην περιοχή υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν πιθανές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρομά μετακινήθηκαν σε γειτονική παραλιακή περιοχή, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν διαμαρτυρίες από τους κατοίκους και εκεί.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, διότι κατείχαν μολότοφ και στιλέτα. Η σύλληψη των τεσσάρων έγινε σε εφαρμογή προληπτικών ελέγχων, μετά τη συγκέντρωση κατοίκων έξω από το δικαστήριο Μεσολογγίου. Ειδικότερα συνελήφθησαν δύο Ελληνες ηλικίας 45 και 18 ετών και δύο ανήλικοι Αλβανοί, 17 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών. Στην κατοχή των δύο ανηλίκων βρέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., επτά μολότοφ και ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο με βενζίνη, ενώ στην κατοχή των Ελλήνων εντοπίστηκαν δύο στιλέτα, ένα μεταλλικό πολυεργαλείο με τρεις λάμες και μια λίμα, καθώς και ένα σπρέι πιπεριού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή