ΣΥΡΙΖΑ: εμμένει σε κινητοποιήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: εμμένει σε κινητοποιήσεις

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κενό, όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, έπεσε η έκκληση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για εθνική ενότητα στην προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης. Με χθεσινή ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτει οποιαδήποτε τέτοια προοπτική και επιμένει στην κατεύθυνση των κινητοποιήσεων για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής. Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αναφορά σε «διχαστική πολιτική» της κυβέρνησης, η οποία με την κατά γράμμα εφαρμογή του Μνημονίου «βάζει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και διαλύει τη συνοχή της». Και ακολούθως επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αγωνίζεται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και παλεύει για μια δίκαιη και δημιουργική διέξοδο από την κρίση».

Ηδη στην Κουμουνδούρου έσπευσαν να προσδιορίσουν ότι ένα από τα μέτωπα στα οποία θα επικεντρώσουν την αντιπολιτευτική τακτική τους το επόμενο διάστημα είναι αυτό της ιδιωτικοποίησης λιμένων, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε λόγο σε δήλωσή του για «παράδοση των κρίσιμων λιμανιών της ελληνικής περιφέρειας σε ιδιωτικά συμφέροντα» και, πέραν των οικονομικών ζητημάτων, αναφέρθηκε σε «μείζονα και πολυποίκιλα προβλήματα ασφάλειας για τη χώρα». Εκτός από τις κινητοποιήσεις που προανήγγειλε, λέγοντας ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, απηύθυνε έμμεση προειδοποίηση προς τους υποψήφιους επενδυτές, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί ούτε αναγνωρίζει τετελεσμένα στο ξεπούλημα της χώρας», αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής των όποιων αποφάσεων ληφθούν στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή