Συνομιλίες Αβραμόπουλου – Βεστερβέλε στο Βερολίνο

Συνομιλίες Αβραμόπουλου – Βεστερβέλε στο Βερολίνο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως προπομπός του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ταξιδεύει αύριο στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε. Η οικονομική κρίση εκτοπίζει από την κορυφή της ατζέντας της μεταξύ τους συνάντησης τα ζητήματα που άπτονται αμιγώς της άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Αβραμόπουλος, λίγες ημέρες πριν από τη μετάβαση του κ. Σαμαρά στη γερμανική πρωτεύουσα, θα εισπράξει απευθείας το κλίμα που επικρατεί εκεί για τις προσπάθειες της χώρας μας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. Παράλληλα, είναι επιφορτισμένος από τον πρωθυπουργό να μεταφέρει στη γερμανική πλευρά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για τήρηση των δεσμεύσεων και των υποχρεώσεών της. Θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να διερευνήσει τις γερμανικές διαθέσεις, όσον αφορά την προοπτική επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, ακόμα και αν η κυβέρνηση γνωρίζει ότι τέτοιο ζήτημα είναι μάλλον άκαιρο να τεθεί ευθέως.

Η ελληνική πλευρά, που αξιολογεί ως ιδιαίτερα ισορροπημένη και συγκρατημένη τη στάση και τις δημόσιες τοποθετήσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ, θα επιθυμούσε, παραμονές της μετάβασης του κ. Σαμαρά, να υπάρξει μια θετική δήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης Αβραμόπουλου. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών θα διαμηνύσει ότι το κλίμα ρευστότητας και διαρκούς αμφισβήτησης, το οποίο συντηρείται με δηλώσεις Ευρωπαίων, επιτείνει την κρίση. Πιο συγκεκριμένα, ότι ακόμα και αν δρομολογηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, εάν σε επίπεδο πολιτικής στήριξης και δημόσιων τοποθετήσεων δεν αρχίσει να αλλάζει η αντιμετώπιση της Ελλάδας, τότε δύσκολα θα ανακτηθεί η αναγκαία για την προσέλκυση επενδύσεων εμπιστοσύνη στην προοπτική σταθεροποίησης.

Ο κ. Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, θα δειπνήσει αύριο με τον πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή