Συχνότερες συναντήσεις επιθυμεί ο Βενιζέλος

Συχνότερες συναντήσεις επιθυμεί ο Βενιζέλος

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαδικασία προετοιμασίας για την ερχόμενη πολύ δύσκολη εβδομάδα βρίσκεται ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προχθές το βράδυ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και τον κ. Φ. Κουβέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από την Ιπποκράτους, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν στην ανάγκη να προηγηθεί των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού μια σύσκεψη των τριών αρχηγών, ώστε να συνεκτιμηθούν τα σημερινά δεδομένα. Με τον κ. Σαμαρά μίλησε χθες και ο κ. Κουβέλης, με θέμα βεβαίως τη διαμορφούμενη κατάσταση, ενόψει και των συναντήσεων της ερχόμενης εβδομάδας. Οπως έγινε γνωστό ο κ. Σαμαράς απέκλεισε και στους δύο συνομιλητές του την πιθανότητα σύσκεψης πριν από τη συνάντηση με τον κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνομιλίες (τηλεφωνικές) των τριών αρχηγών πριν από την αναχώρηση του για Βερολίνο και Παρίσι.

Από την πλευρά του κ. Βενιζέλου τονίζεται ότι είναι απολύτως αναγκαίες να είναι συχνές, αν όχι τακτικές, οι επαφές μεταξύ των τριών αρχηγών. Και τούτο όχι μόνο ενόψει των επαφών του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, αλλά γενικότερα. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τόνιζαν ότι πρέπει να εμπεδωθεί προς την κοινωνία η αίσθηση ότι η λήψη των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής δεν είναι παρά σκέλος ενός γενικότερου σχεδίου, ενός ευρύτερου οράματος, αποτέλεσμα συμφωνίας και κοινής επεξεργασίας των τριών αρχηγών. Οπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, θα ήταν πολιτικά λανθασμένο να διαχυθεί για ακόμη μια φορά η αίσθηση πως ο τρικομματικός συνασπισμός έχει επενδύσει όλες τους τις δυνάμεις στην προώθηση των νέων μέτρων και την έγκρισή τους από τη Βουλή. Αυτά θα πρέπει να συνοδευθούν από ένα σχέδιο συνολικής στρατηγικής για τη δύσκολη περίοδο που ακολουθεί. Διαφορετικά, επισημαίνουν ότι και αυτή η κυβέρνηση θα εισέλθει στον φαύλο κύκλο της διαρκώς ανακυκλούμενης «μετρολογίας».

Λόγω του βεβαρημένου κυβερνητικού προγράμματος ο κ. Βενιζέλος δεν αναμένεται να συγκαλέσει κάποιο κομματικό όργανο. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα έχει άτυπες συσκέψεις με το επιτελείο του, λόγω των εξελίξεων. Αλλωστε από τη Δευτέρα θα έχουν επιστρέψει από την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου σχεδόν όλοι οι καθημερινοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται κάποιες περισσότερο διεκπεραιωτικού χαρακτήρα κινήσεις, οι οποίες ωστόσο είναι σημαντικές για το κλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Κατ’ αρχήν αναμένεται η ανακοίνωση των υπευθύνων των -ουσιαστικά ακέφαλων για πολλούς μήνες, σε κάποιες περιπτώσεις και χρόνια – τομέων του κόμματος και έπειτα των αρμοδίων για τους καλλικρατικούς δήμους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή