Προωθούνται μεταρρυθμίσεις σε Παιδεία, Δημόσια Διοίκηση και Ασφάλεια

Προωθούνται μεταρρυθμίσεις σε Παιδεία, Δημόσια Διοίκηση και Ασφάλεια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα αποφασιστικότητας για την προώθηση αναγκαίων αλλαγών εκπέμπουν βασικοί τομείς κυβερνητικής πολιτικής, όπως αυτοί της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης και της Δημόσιας Τάξης. Στον χώρο της Παιδείας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», προωθείται άμεσα η έναρξη της αξιολόγησης σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο πρόεδρος της Αρχής για την αξιολόγηση στα ΑΕΙ. Τέλος, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι οι διορισμοί μονίμων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι 225 και αναπληρωτών εκπαιδευτικών περί τις 14.000.

Την ίδια ώρα, χαρακτηριστικό της σημασίας που αποδίδει ο κ. Σαμαράς στους παραπάνω τομείς δραστηριότητας είναι ότι ακόμη και κατά την ολιγοήμερη ξεκούρασή του στην Πύλο, είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να έχει ενημέρωση από πρώτο χέρι για τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων σε μετανάστες, αλλά και για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου των χώρων φύλαξης λαθρομεταναστών. Οπως επιβεβαιώνουν συνεργάτες του, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ικανοποιημένος από τις επιδόσεις σε αυτούς τους τομείς, όπως επίσης και για τη μαχητικότητα που επιδεικνύει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο συντονίζει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης όλων ανεξαιρέτως των υπουργείων μέσω και της αξιολόγησης των δομών τους, τις μαζικές καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου, την κατάργηση όλων των αμειβόμενων επιτροπών και την εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες στέγασης των υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή