Αμφισβήτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποδομήσει τις διεθνείς συναντήσεις του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, ως κινήσεις εντυπωσιασμού, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης δεν υπάρχει «πραγματική διάθεση επαναδιαπραγμάτευσης».

Σε χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος για τις συναντήσεις με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς πηγαίνει στις συναντήσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες Μέρκελ και Ολάντ «χωρίς καμία πραγματική διάθεση διαπραγμάτευσης, αλλά μόνο ως μία προσπάθεια επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που δεν μπορεί να κρύψει τον επικίνδυνο και καταστροφικό χαρακτήρα του νέου πακέτου μέτρων». Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει αμφιβολίες για το αν θα επιτευχθεί η επιμήκυνση και αμφισβητεί τη σημασία της, σημειώνοντας ότι «εάν και εφόσον δοθεί, δεν πρόκειται να χαλαρώσει τη θηλιά του Μνημονίου στον ελληνικό λαό, αφού στην ουσία συνιστά επιμήκυνση της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης». Οι αμφιβολίες του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα επιτευχθεί η επιμήκυνση εδράζονται και στην απάντηση που έδωσε χθες ο επίτροπος Ρεν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή: «Επί του παρόντος, είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες σχετικά με την παράταση της προθεσμίας για την επίτευξη της οικονομικής προσαρμογής», αναφέρει ο κ. Ρεν.

Οπως έκανε και μετά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Γιουνκέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι βαδίζει τον δρόμο της υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών: «Η στρατηγική σύμπλευσης της κυβέρνησης με τον χρεοκοπημένο ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ακραίας λιτότητας συνιστά έγκλημα εις βάρος της χώρας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με τον Ιανό και ακολουθεί πολλές και αντίθετες γραμμές. Από τη μια καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις προσπάθειες και τις επαφές του πρωθυπουργού με στόχο την ανάκτηση της αξιοπιστίας και τη διάσωση της χώρας και από την άλλη εκλιπαρεί για μια συνάντηση με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους».

Χθες συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις θερινές διακοπές η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του κ. Αλ. Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση εστίασε σε οργανωτικά θέματα σε σχέση με την εγγραφή μελών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή