Μέρκελ και Ολάντ: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

Μέρκελ και Ολάντ: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χρησιμοποίησαν διαφορετικούς τόνους έναντι της Ελλάδας στις δηλώσεις τους πριν από τη συνάντηση που είχαν χθες στο Βερολίνο, έστειλαν ένα κοινό μήνυμα προς την Αθήνα, μία ημέρα πριν από την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά: ότι αυτό που προέχει είναι η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και ότι από την ίδια εξαρτάται η πορεία της στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Φρανσουά Ολάντ επέλεξε πάντως να εμφανιστεί πιο φιλικός, τονίζοντας πως «θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη». Εσπευσε όμως να προσθέσει ότι εναπόκειται στη χώρα μας «να κάνει όσα πρέπει για την επίτευξη του στόχου». Αντιθέτως, η κ. Αγκελα Μέρκελ παρέμεινε προσηλωμένη στη σκληρή στάση της. Λίγες ώρες πριν υποδεχθεί σήμερα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Καγκελαρία, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «για μένα σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι πρέπει να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας».

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε επίσης ότι «θα ενθαρρύνει την Ελλάδα να συνεχίσει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί, παρ’ ότι αυτό είναι απαιτητικό για τον ελληνικό λαό» και παρέπεμψε τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα για μετά την επερχόμενη έκθεση της τρόικας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή