Δένδιας: «Τάγματα εφόδου δεν γίνονται δεκτά στη χώρα αυτή»

Δένδιας: «Τάγματα εφόδου δεν γίνονται δεκτά στη χώρα αυτή»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρένο στις επιθετικού χαρακτήρα μαζικές δραστηριότητες των στελεχών και των μελών της Χρυσής Αυγής, δήλωσε χθες από τη Βουλή πως προτίθεται να βάλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας. «Τάγματα εφόδου στη χώρα αυτή, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί», τόνισε. Είχαν προηγηθεί οι προχθεσινές εικόνες μελών της Χρυσής Αυγής που με αυτοσχέδιες στολές και εξοπλισμό ήρθαν σε σύγκρουση με αστυνομικές δυνάμεις στην Κόρινθο, σε μια προσπάθεια να παρεμποδιστεί η μεταφορά παράνομων μεταναστών σε στρατόπεδο της πόλης.

Η παρουσία, μάλιστα, βουλευτή του κόμματος στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, προκάλεσε και την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη. «Εχω φρίξει», είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου να πηγαίνει επικεφαλής ομάδας για να μην εφαρμοστούν οι νόμοι;», αναρωτήθηκε.

Οι τοποθετήσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και εκπροσώπου Τύπου του κόμματος: «Αφήστε τα δήθεν τάγματα εφόδου. Αυτά υπάρχουν μόνο στη φαντασία σας» είπε, για να προκαλέσει εκ μέρους του κ. Δένδια την επανάληψη της προειδοποίησης: «Να έχουμε ευθεία εξήγηση για να μην υπάρξει παρεξήγηση: Τάγματα εφόδου στη χώρα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά», επανέλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Νωρίτερα ο κ. Κασιδιάρης είχε επιτεθεί τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του έναντι των μεταναστών, όσο και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εξ αφορμής της τοποθέτησης Γεωργιάδη. «Θα πω στους βουλευτές της Ν.Δ., περαστικά τους. Τέτοιες εικόνες θα επαναληφθούν στο μέλλον. Και όχι από δέκα άτομα. Αλλά από εκατοντάδες και από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός μας», απείλησε.

Ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων αλλοδαπών στην Ελλάδα («το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών», είπε, για να λάβει την απάντηση του κ. Δένδια «η Ελλάδα έχει υπογράψει τη διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία ενέχει συνταγματική ισχύ και επιτρέπει στους αλλοδαπούς να συνέρχονται»). Και στη συνέχεια κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τη Χρυσή Αυγή και να συνθλίψει τους «εγκληματίες και τους τρομοκράτες με τα Καλάσνικοφ», για να προσθέσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετονομαστεί σε «ΠΑΣΟΚ», δηλαδή, σε Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή