Ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει ένα θερμό αντιπολιτευτικό φθινόπωρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει ένα θερμό αντιπολιτευτικό φθινόπωρο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θερμή υποδοχή στη ΔΕΘ και «θερμό» φθινόπωρο προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά. Χθες σε σύσκεψη στην Κουμουνδούρου οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 8ης Σεπτεμβρίου, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Εν τω μεταξύ, οριστικοποιήθηκαν και τα της παρουσίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Με την οργάνωση της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη είχε ασχοληθεί και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη συνεδρίασή της μετά τις θερινές διακοπές, την περασμένη Πέμπτη. Εκεί αποφασίστηκε ότι υπάρχει «άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης απέναντι στην πλέον υποτελή κυβέρνηση στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και στις απαιτήσεις των δανειστών». Χθες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Στρατούλης προανήγγειλε θερμή υποδοχή στον κ. Σαμαρά: «Αφετηρία του νέου κύκλου των λαϊκών αντιστάσεων θα αποτελέσει η κινητοποίηση συνδικάτων στα εγκαίνια της ΔΕΘ» είπε ο κ. Στρατούλης (Κόκκινο Fm) και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός δεν θα αποφύγει να πάρει μία πρώτη μαζική και αγωνιστική απάντηση από το εργατικό και λαϊκό κίνημα ως πρόγευση του πολύ «θερμού» κοινωνικά και πολιτικά φθινοπώρου».

Ο κ. Τσίπρας θα ακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ με ομιλία στις παραγωγικές τάξεις το Σάββατο και συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. Σε ό,τι αφορά το συλλαλητήριο της 8/9 και καθώς ο κ. Σαμαράς θα μείνει στη ΔΕΘ ελάχιστα και θα αποχωρήσει πριν από το συλλαλητήριο, εκκρεμεί ακόμα στην Κουμουνδούρου η απόφαση για το αν ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις, όπως έπραττε κάθε χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή