Ο Παπανδρέου ξανά στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ο Παπανδρέου ξανά στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα διεκδικήσει εκ νέου αύριο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κι όλα δείχνουν ότι δεν θα δυσκολευθεί να την ξανακερδίσει, καθώς ουδείς άλλος πολιτικός από τα μετέχοντα σοσιαλιστικά κόμματα υπέβαλε υποψηφιότητα. Η σχετική εκλογή που λαμβάνει έτσι τυπικό χαρακτήρα θα γίνει αύριο στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής στο πλαίσιο του 24ου Συνεδρίου της Οργάνωσης.

Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιχαίρει βέβαια για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Μανιάτης και ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Ως προς το πρόγραμμα του Συνεδρίου που θα διαρκέσει ώς την 1η Σεπτεμβρίου τέσσερα θα είναι τα κεντρικά θέματα: η σοσιαλδημοκρατική απάντηση στην οικονομική κρίση, η ανάπτυξη και κοινωνική προστασία για μια οικονομία με θέσεις απασχόλησης, η επέκταση της δημοκρατίας στον κόσμο και η ανάγκη ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας.

Πλην του κ. Παπανδρέου, κεντρικός ομιλητής στην έναρξη του Συνεδρίου θα είναι και ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Jacob Zuma, ενώ στη διάρκειά του θα συζητηθεί βέβαια και η κρίση στην Ευρωζώνη, όπως και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία. Η Σοσιαλιστική Διεθνής υπενθυμίζεται ότι έχει ταχθεί υπέρ της θέσπισης ενός παγκόσμιου φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, όπως και της έκδοσης ειδικών ομολόγων για την εξυπηρέτηση του χρέους των κρατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή