Ν.Δ.: Διακριτική στήριξη σε Μ. Κεφαλογιάννη

Ν.Δ.: Διακριτική στήριξη σε Μ. Κεφαλογιάννη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν σήμερα το πρωί οι κ. Νικ. Κακλαμάνης και Μαν. Κεφαλογιάννης, οι οποίοι αμφότεροι διεκδικούν τη θέση του νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παρά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το Μαξίμου για το πακέτο των μέτρων, το ενδιαφέρον για τη σημερινή ψηφοφορία είναι ζωηρό, καθώς το πρόσωπο που θα αναδειχθεί νικητής από τις εσωκομματικές κάλπες θα κληθεί να ηγηθεί του κομματικού μηχανισμού σε μια περίοδο που ο κ. Σαμαράς επιζητεί τη μέγιστη δυνατή στήριξη της Ν.Δ. Επιπρόσθετα, είναι η πρώτη εσωκομματική διαδικασία από την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης και συνιστά ένα τεστ για τις εσωτερικές ισορροπίες που διαμορφώνονται στη Ν. Δ. μετά την εκλογική νίκη τον περασμένο Ιούνιο.

Παρότι μέχρι πρόσφατα από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά μεταδιδόταν μήνυμα αυστηρής ουδετερότητας, είναι μάλλον σαφές ότι η Συγγρού επιθυμεί την εκλογή του κ. Κεφαλογιάννη και όχι του κ. Κακλαμάνη, ο οποίος, αν και προερχόμενος από την ΠΟΛΑΝ, είχε έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τον πρόεδρο, ενώ οι σχέσεις τους ουδέποτε αποκαταστάθηκαν πλήρως. Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα αντιδρά έντονα, καταγγέλλοντας μέχρι χθες, στελέχη από το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ. για παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας – κάτι που δεν αποδέχεται ο κ. Κεφαλογιάννης. Ο βουλευτής Ηρακλείου εκτιμά ότι δεν υπάρχει παρέμβαση από την ηγεσία και τονίζει ότι «όλα τα στελέχη έχουν την προτίμησή τους και θα την εκφράσουν στην κάλπη». Ο κ. Σαμαράς, πάντως, θα αξιοποιήσει την ευκαιρία για να στείλει μήνυμα προς τους βουλευτές και τα στελέχη του ότι δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές, υπονοώντας ότι δεν θα δεχθεί διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή στην ψηφοφορία για τα μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή