Σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη λαϊκή αντίδραση στα μέτρα ζητούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στις ανακοινώσεις τους με αφορμή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, χθες, στο Μαξίμου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταλογίζουν στην τρικομματική κυβέρνηση κοροϊδία και εμπαιγμό του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στο γεγονός ότι το νέο πακέτο μέτρων, που συμφωνήθηκε στις γενικές του γραμμές από τους τρεις αρχηγούς, έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν τα κόμματα στην προγραμματική συμφωνία: «Εχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στη διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά, παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη γραμμή που κινήθηκαν τα στελέχη του κόμματος τις προηγούμενες μέρες, για κινητοποιήσεις και παλλαϊκή αντίδραση στα μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στην ανακοίνωση του ότι το νέο πακέτο μέτρων ξεκινά από τα 11,6 δισ., αλλά είναι απροσδιόριστο μέχρι πού θα φθάσει και καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν θα καθήσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα της εξόντωσής του». Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Δ. Παπαδημούλης καταγγέλλει θέατρο με τις ενστάσεις των αρχηγών, τις οποίες απαξιώνει ως «νάζια επικοινωνιακού χαρακτήρα» και «κινήσεις μικροπολιτικής σκοπιμότητας».

Η γ.γ. του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, κατήγγειλε την κυβέρνηση για «τραγική φαρσοκωμωδία», εξαπολύοντας ταυτόχρονα μύδρους σε όσους θέτουν ως προτεραιότητα την παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. «Από τη στιγμή που και οι τρεις και όχι μόνον αυτά τα κόμματα υπόσχονται ότι δεν θα βάλουν σε κίνδυνο τη στρατηγική παραμονής της Ελλάδας στην Ε.Ε., γιατί εκεί είναι η ουσία, τότε σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού» είπε η κ. Παπαρήγα, και πρόσθεσε ότι «φτιάχνουν ένα σκηνικό με κύριο στόχο την τρομοκράτηση της κοινής γνώμης λέγοντας το εξής: Εμείς προσπαθήσαμε να εξαιρέσουμε μέτρα, να πάρουμε τα δήθεν ισοδύναμα -τα οποία ισοδύναμα πάλι αντιλαϊκά θα είναι- και στο τέλος θα πουν στον ελληνικό λαό: Σώσαμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε.» Η κ. Παπαρήγα ζήτησε να ξεμπλέξει ο λαός με την αυταπάτη ότι «η παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι σωτηρία». Σε ανακοίνωσή του, το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ καλεί «την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα σε ανοιχτή συζήτηση και οργάνωση κοινής πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα για να απαλλαγούμε από τον βραχνά της πτώχευσης, τον ζυγό της κυριαρχίας των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, να απαλλαγούμε από τις επιλογές και δεσμεύσεις της Ε.Ε.».

«Εμπαίζουν τον λαό»

Και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Χρ. Ζώης, εστίασε στις ενστάσεις κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, τις οποίες απαξίωσε ως κοροϊδία: «Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο. Δεν αντιλαμβάνονται πως όλοι γνωρίζουμε ότι τα μέτρα έχουν κλείσει; Αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις. Σε μονοκομματική κυβέρνηση θα υπήρχαν περισσότερες και γνησιότερες διαφωνίες από όσες δήθεν επικαλούνται οι εταίροι της σημερινής τριμερούς», κατέληξε ο κ. Ζώης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή