Η «Mme. Galidakis» το νέο πρόσωπο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ΣΤ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο εξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας, τίποτα δεν θυμίζει τις παλιές καλές εποχές, όταν οι δύο άνδρες ήταν αχώριστοι. Εδώ και δυο μήνες ο Ζήγρας αποφάσισε να δώσει στοιχεία, προσπαθώντας να διαφοροποιήσει τη θέση του και ελπίζοντας έτσι σε ευνοϊκή μεταχείριση.

Την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε μια δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης ζητώντας «λόγω της ηλικίας και της κατάστασής του να βρεθεί με περιοριστικούς όρους στο σπίτι του». Ο 75χρονος άνδρας θεωρεί πως από εκεί θα μπορεί «να θυμηθεί πρόσωπα και γεγονότα και κυρίως να συνδυάσει πρόσωπα και καταστάσεις που θα βοηθήσουν το ανακριτικό έργο», υπονοώντας έτσι ότι υπάρχουν ακόμα στοιχεία που δεν έχουν δει το φως της ανάκρισης. Για να το αποδείξει, προσκόμισε την περασμένη Δευτέρα νέα έγγραφα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση μαύρου πολιτικού χρήματος. Συγκεκριμένα, τα έγγραφα ενός λογαριασμού στην ελβετική Τράπεζα UBS στο όνομά του. Ο λογαριασμός αυτός, σύμφωνα με τους δικηγόρους του Ζήγρα, άνοιξε στη Γενεύη τον Σεπτέμβριο του 1998 και έφτασε να διαθέτει 320.000 ελβετικά φράγκα, μέχρι που έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2005.

Πλαστογραφία

Ο Ζήγρας επιμένει στο εννεασέλιδο αίτημα αποφυλάκισης πως ο λογαριασμός αυτός ανοίχτηκε όχι από αυτόν, αλλά από τον ίδιο τον κ.Τσοχατζόπουλο, ο οποίος χρησιμοποιώντας ένα παλιό διαβατήριο του Ζήγρα πλαστογράφησε την υπογραφή του. Επικαλείται αντίγραφα φορολογικών του δηλώσεων από όπου, όπως σημειώνει, «προκύπτει σαφής διαφορά της υπογραφής του και ο σαφώς διαφορετικός του χαρακτήρας».

Είναι αμφίβολο το κατά πόσο αυτή η υποτιθέμενη πλαστογράφηση θα παίξει κάποιο ρόλο στην πορεία της υπόθεσης. Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει από τα έγγραφα αυτά. Πρόκειται για το όνομα «Mme. Galidakis», της οποίας η διεύθυνση κατοικίας στη Γενεύη χρησιμοποιείται για την αλληλογραφία με την ελβετική τράπεζα. Σύμφωνα με έρευνα της «Κ», το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλο από τη Μαργαρίτα Γαλιδάκη – Τερζή, προσωπική φίλη του Τσοχατζόπουλου, η οποία το 1996 μεταβίβασε στην κόρη του, Αρετή, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αρχιτέκτονας το επάγγελμα, η Τερζή είχε εργαστεί για τέσσερα χρόνια κοντά στον πρώην υπουργό ως ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Αμυνας στον σχεδιασμό και αναδιάρθρωση των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Για την κ.Τερζή είχε καταθέσει τον περασμένο Ιούλιο ο Ζήγρας προτρέποντας τους ανακριτές να ψάξουν «πώς πληρώθηκε το διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης». Η «Κ» επικοινώνησε με την κ. Τερζή, που ζει στη Γενεύη. Μέχρι και σήμερα κανείς από τις αρχές δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της, ενώ η ίδια δηλώνει πρόθυμη να καταθέσει αφού επιμένει πως δεν έχει καμία πραγματική ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή