Οι πρώτες απολύσεις στον «Ριζοσπάστη»

Οι πρώτες απολύσεις στον «Ριζοσπάστη»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισαν οι απολύσεις στον «Ριζοσπάστη», τις οποίες είχε προαναγγείλει η ίδια η εφημερίδα, με το επιχείρημα ότι «η μείωση του αριθμού των εργαζομένων προκύπτει σαν αναγκαιότητα για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ». Το Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκαν στους εργαζομένους τρεις απολύσεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και άλλες ώς τις 30 του μηνός, ώστε να καλυφθεί ο προγραμματισμός του Δεκεμβρίου. Από τους 83 δημοσιογράφους που εργάζονταν στον «Ριζοσπάστη» αναμένεται να αποχωρήσουν σχεδόν οι μισοί, κάνοντας χρήση του ορίου του 5% του προσωπικού που προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο, η διεύθυνση του «Ρ» δεν σκοπεύει να κάνει χρήση του δικαιώματος προειδοποίησης.

Οι απολύσεις αποτελούν συνέπεια της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ΚΚΕ και οδήγησε τους προηγούμενους μήνες στην υπαγωγή της Τυποεκδοτικής στο άρθρο 99 και στο κλείσιμο του τηλεοπτικού 902. Η μείωση του προσωπικού του «Ρ» έρχεται σε συνέχεια αυτών των αποφάσεων για τον περιορισμό των εξόδων του ΚΚΕ. Με δεδομένο ότι λόγω της συρρίκνωσης των εκλογικών του ποσοστών το ΚΚΕ θα δικαιούται εφεξής πολύ λιγότερα χρήματα ως κομματική επιχορήγηση, ο Περισσός εντείνει τις προσπάθειες να αντλήσει χρήματα από τα μέλη του κόμματος. Για το θέμα αυτό υπήρχε την Κυριακή στον «Ρ» άρθρο, στο οποίο ανακοινώθηκαν στοιχεία για την πορεία της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης που είχε προκηρύξει η Κ.Ε. τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το πανελλαδικό πλάνο έχει καλυφθεί σε ποσοστό 70,60%, ενώ οι οργανώσεις καλούνται σε ακόμα μεγαλύτερη άμιλλα.

Εν τω μεταξύ, σε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις θεραπευτικές κοινότητες προχώρησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, με αφορμή τα κάλαντα που της έψαλαν τα παιδιά της «Παρέμβασης». «Ο άνθρωπος έχει πολύ μεγάλη δύναμη όταν αυτή συνδυάζεται με συλλογική προσπάθεια και συλλογικό αγώνα», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, που αποκάλεσε τη λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων «παράδειγμα αγώνα για την ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή