Εξελίξεις για τις εξαδέλφες

Εξελίξεις για τις εξαδέλφες

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος μπορεί να βρεθούν οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι είναι δικαιούχοι και συνδικαιούχοι λογαριασμών, τα αρχεία των οποίων αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Οι οικονομικοί εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, καλούν την Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της άλλης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, ως υπόπτους για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε νόθευση εγγράφου, ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή εγγράφου, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και για αδικήματα φοροδιαφυγής σε βαθμό κακουργήματος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο τελευταία αδικήματα -φοροδιαφυγή και ξέπλυμα- τους αποδίδονται χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τη νομιμότητα των χρημάτων που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους ή για τη νόμιμη φορολόγησή τους.

Μια και ο λόγος στους λογαριασμούς, θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι ζήτημα υπάρχει και για το εάν έχει γίνει τεχνική πραγματογνωμοσύνη στο USB, όπου μεταφέρθηκαν τα στοιχεία της λίστας και μάλιστα από τρίτη ανεξάρτητη αρχή.

Σε ό,τι αφορά και πάλι τις εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου, έχουν στο βιογραφικό τους ορισμένες εντυπωσιακές εγγραφές. Η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι απόφοιτος του London School of Economics και του Harvard, του οποίου μάλιστα είναι πρόεδρος του συλλόγου των αποφοίτων του. Μέχρι την Τετάρτη, οπότε και παραιτήθηκε, η 54χρονη νομικός ήταν εμπειρογνώμονας στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, με αρμοδιότητες συμβούλου στο εταιρικό δίκαιο. Στο παρελθόν έχει εργασθεί, μεταξύ άλλων, για ορισμένες πολύ γνωστές και πολύ μεγάλες εταιρείες. Σύζυγός της είναι ο κ. Συμεών Σικιαρίδης, επίσης δικηγόρος, με ειδίκευση στο δίκαιο εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η 52χρονη Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, αδελφή της Ελένης, είναι επίσης δικηγόρος, με μεταπτυχιακό από βρετανικό πανεπιστήμιο, παντρεμένη με τον επιχειρηματία Ανδρέα Ρωσσώνη.

Εξοπλισμοί

Η επαγγελματική δραστηριότητα του τελευταίου έχει ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει την αμυντική βιομηχανία και συγκεκριμένα την αντιπροσώπευση ιταλικών εξοπλιστικών συστημάτων και αεροσκαφών, με συναλλαγές κατά καιρούς τόσο με το Πολεμικό Ναυτικό όσο και με την Πολεμική Αεροπορία. Το σημαντικότερο συμβόλαιό του αφορούσε τον επανεξοπλισμό των φρεγατών S με όπλα της ιταλικής εταιρείας Oto Μelara, υπεργολάβου της ολλανδικής Signal, που είχε υπογράψει τη σύμβαση έναντι του Πολεμικού Ναυτικού.

Εκ των δύο επίμαχων λογαριασμών στην Τράπεζα HSBC στην Ελβετία, ο ένας εμφανίζει δικαιούχους την Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της, με κατατεθειμένα 1,222 εκατ. δολάρια και ο άλλος, που είναι κλειστός, τον Ανδρέα Ρωσσώνη. Ο δυο αδελφές είναι κόρες του εκλιπόντος επί σειρά ετών υπουργού Μιχ. Παπακωνσταντίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή