Σάλος με τις λίστες στη Λευκωσία

Σάλος με τις λίστες στη Λευκωσία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ρυθμό των αλληλοκατηγοριών «χορεύει» πλέον η Κύπρος, με τον ίδιο τον πρόεδρο Αναστασιάδη να δέχεται βολές ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», δημοσιογραφικού οργάνου του ΑΚΕΛ, για τη μεταφορά στο εξωτερικό δεκάδων εκατ. ευρώ από εξ αγχιστείας συγγενή του, τέσσερις ημέρες πριν από την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων.

Ο Κύπριος πρόεδρος έκανε λόγο για απόπειρα διασυρμού του και προσπάθεια «αποπροσανατολισμού του λαού από τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας». Τόνισε πως η ανακοίνωση της εταιρείας του συγγενούς του «μιλάει από μόνη της», ενώ διεμήνυσε ότι από τις έρευνες για τυχόν ποινικές ευθύνες δεν εξαιρείται κανείς, ούτε ο ίδιος. Την ίδια ώρα, δεσμεύθηκε πως αύριο Τρίτη, όταν η Διερευνητική Επιτροπή αναλάβει τα καθήκοντά της, θα καλέσει τον πρόεδρο και τα μέλη της να ερευνήσουν τη συγκεκριμένη περίπτωση «με την ίδια αυστηρότητα με την οποία, είμαι σίγουρος, ότι θα διερευνήσουν όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας την οποία βιώνει ο λαός μας».

Σε ανάλογο πνεύμα, ο βουλευτής των Οικολόγων, Γ. Περδίκης, κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη να προχωρήσει αμέσως σε μέτρα για να καθαρίσει ο «στάβλος του Αυγεία». Πρόσθεσε ότι οι λίστες που εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα πρέπει να πάνε αμέσως στην ερευνητική επιτροπή και αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα, να προωθηθούν η ποινική δίωξη, η κάθαρση και η τιμωρία, και κάλεσε τον πρόεδρο «να υλοποιήσει τη δέσμευσή του και να ακούσει τη φωνή του λαού».

«Ληστρική επίθεση»

Ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε πως ο κυπριακός λαός είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει τα δεσμά μιας νέας αποικιοκρατίας οικονομικής – χρηματιστηριακής και μιας οικονομικής υποδούλωσης. Μίλησε για «τροϊκανά διατάγματα» και χαρακτήρισε πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο, λέγοντας πως πρόκειται για μια ληστρική επίθεση εναντίον της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η οποία οδηγεί σε κρίση. Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για ενίσχυση της ανάπτυξης και ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, στο πλαίσιο των οποίων έκανε γνωστό ότι θα προωθηθεί άμεσα η νομοθεσία για τη δημιουργία καζίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή