Δευτεροβάθμιο πειθαρχικό τέλος

Δευτεροβάθμιο πειθαρχικό τέλος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν «έντιμο συμβιβασμό», που εξασφάλισε στην κυβέρνηση την πίστωση χρόνου που εζητείτο για την εκκαθάριση του Δημοσίου από τους επίορκους και τους ακατάλληλους δημοσίους υπαλλήλους, φαίνεται να «έκλεισε» η συμφωνία με την τρόικα ως προς το θέμα του Δημοσίου.

Συμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται να πείστηκαν σε αυτή τη φάση από το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ότι όντως υπάρχει η πολιτική βούληση για απομάκρυνση των επιόρκων και μετέθεσαν την αριθμητική αποτύπωση του σχεδίου για το επόμενο δίμηνο.

Το επόμενο, κρίσιμο ραντεβού για την κυβέρνηση και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον έλεγχο της τριμερούς τοποθετείται τον Ιούνιο, οπότε και εκτιμάται ότι θα οριστεί ο συγκεκριμένος αριθμός των επιόρκων που θα πρέπει να τεθούν εκτός Δημοσίου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, αλλά και συγκεκριμένος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να έχουν βγει εκτός Δημοσίου μέσω του προγράμματος της κινητικότητας μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2014.

Εως τότε, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλείται να υλοποιήσει το σχέδιο για επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών, που παρουσιάζει η «Κ», καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθεί να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο νομοθετικής ρύθμισης που εξετάζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σύντμηση της πειθαρχικής διαδικασίας προκρίνεται η κατάργηση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου. Εφ’ όσον αυτό υλοποιηθεί, οι επίορκοι δημόσιοι υπαλληλοι θα οδηγούνται σε απόλυση βάσει απόφασης που θα εκδίδεται από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο και οι όποιες ενστάσεις θα εξετάζονται απευθείας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, χωρίς ενδιάμεσο στάδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή