Εκτενείς αναφορές στα ξένα μέσα ενημέρωσης

Εκτενείς αναφορές στα ξένα μέσα ενημέρωσης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εκτενή δημοσιεύματα ο διεθνής Τύπος αναφέρεται στις χθεσινές συλλήψεις των βουλευτών και ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του το βρετανικό BBC αναφέρεται στη σύλληψη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων μελών του κόμματος με την κατηγορία του σχηματισμού εγκληματικής οργάνωσης «εν μέσω λαϊκής οργής για τη δολοφονία του αντιρατσιστή μουσικού Παύλου Φύσσα».

Οι New York Times, αναφέρουν ότι «η αντιτρομοκρατική υπηρεσία κατάφερε ένα πρωτόγνωρο πλήγμα εναντίον της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής, με τη σύλληψη τεσσάρων πρωτοκλασάτων μελών της, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του κόμματος». «Πρόκειται»

-σημειώνει η εφημερίδα- «για την πρώτη φορά που μέλη πολιτικού κόμματος και μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου συλλαμβάνονται στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής χούντας το 1974».

Ο βρετανικός Guardian σε πρωτοσέλιδο άρθρο στην ιστοσελίδα του αναφέρεται στη σύλληψη των μελών και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι οι συλληφθέντες βουλευτές δεν θα εκπέσουν του βουλευτικού αξιώματος εκτός εάν τελικά κριθούν ένοχοι για τα αδικήματα που τους βαρύνουν.

Ολα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως Reuters, Associated Press, Γαλλικό Πρακτορείο, το ιταλικό Ansa, αλλά και εφημερίδες, όπως η ισπανική El Mundo, αναμεταδίδουν εκτενείς ανταποκρίσεις από τα τεκταινόμενα των τελευταίων ωρών στην Ελλάδα. Στις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής αναφέρεται εκτενώς και δημοσίευμα της ιστοσελίδας της ιταλικής ραδιοτηλεόρασης RAI.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή