Τέλμα στις συνομιλίες για το Κυπριακό

Τέλμα στις συνομιλίες για το Κυπριακό

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αδιέξοδο δείχνουν να οδηγούνται οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Η επίσκεψη Νταβούτογλου στα Κατεχόμενα δεν συνοδεύθηκε από κάποια ουσιαστική υποχώρηση της τουρκοκυπριακής πλευράς και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «δεν πρόκειται να ξεκινήσει έναν άγονο διάλογο». Σύμφωνα με πληροφορίες από κυπριακές πηγές, των δηλώσεων αυτών είχε προηγηθεί συνεννόηση της Λευκωσίας με την Αθήνα. Παρά ταύτα η κυπριακή κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για συνεχίσει τις προσπάθειες για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Στυλιανίδης δήλωσε χθες ότι υπάρχουν πληροφορίες για κάποια τουρκική πρόταση, σημειώνοντας ωστόσο ότι στην κυβέρνηση δεν έχει υποβληθεί οποιοδήποτε κείμενο. Αργά το βράδυ του Σαββάτου και αμέσως μετά τις κοινές δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερογλου με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, υπήρξε συνομιλία ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο και τον κ. Νταβούτογλου. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, ο κ. Νταβούτογλου ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για τη συνάντηση στην Αθήνα και του μετέφερε όσα συζήτησε με τον κ. Ερογλου. Ο κ. Βενιζέλος τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση, αλλά του επισήμανε ότι τα ζητήματα αυτά τα χειρίζονται ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και η ελληνοκυπριακή πλευρά. Μετά τη συνομιλία με τον κ. Νταβούτογλου, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Ι. Κασουλίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή