Τροπολογία από ΚΚΕ για μείωση νοσηλίων

Τροπολογία από ΚΚΕ για μείωση νοσηλίων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μετατόπιση του κόστους των υπηρεσιών υγείας στις πλάτες των πολιτών καταγγέλλει το ΚΚΕ την κυβέρνηση στην αιτιολογική έκθεση πρότασης νόμου που κατέθεσε σχετικά με την υποχρέωση καταβολής 25 ευρώ για νοσηλεία και ενός ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή. Οπως επισημαίνεται από το ΚΚΕ, στον προϋπολογισμό του 2014 προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%, ενώ την ίδια στιγμή την τελευταία τριετία αυξήθηκε η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες φαρμακευτικής περίθαλψης από το 9% στο 27%. Με την τροπολογία το ΚΚΕ ζητεί την αναδρομική κατάργηση της διάταξης για καταβολή 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία, της καταβολής ενός ευρώ ανά συνταγή και της καταβολής 5 ευρώ για εξετάσεις στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Ο Περισσός παρενέβη χθες και στο θέμα της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τον έλεγχο των πεπραγμένων της τρόικας. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι προτάσεις της επιτροπής έχουν ως ουσιαστικό στόχο τον εξωραϊσμό της Ε.Ε. και των θεσμών της στα μάτια των λαών. Επισημαίνεται, δε, ότι οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή έχουν ψηφίσει τα μέτρα εις βάρος των λαών της Ευρώπης και η κριτική τους επικεντρώνεται στον τρόπο λειτουργίας της τρόικας και σε ορισμένες «αστοχίες» των Μνημονίων, ενώ ουσιαστικά υπερασπίζονται τη στρατηγική της Ε.Ε., η οποία, σύμφωνα με το ΚΚΕ, ξεκίνησε πριν από την κρίση και υλοποιείται σε όλες τις χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή