Υπέρ της κατάργησης της τρόικας ο Σβόμποντα

Υπέρ της κατάργησης της τρόικας ο Σβόμποντα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάργηση της τρόικας προκρίνει ως μια ιδανική και πιθανή πραγματική νίκη για την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο. Μια τέτοια νίκη, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Χάνες Σβόμποντα, θα ήταν ωφέλιμη τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο κ. Σβόμποντα, με αφορμή τη χθεσινή επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα, κάλεσε τους επιτρόπους και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία της επίσκεψής τους στην Αθήνα και να αντικρίσουν ποιες είναι οι πραγματικές συνθήκες διαβίωσης στη χώρα.

«Η στυγνή λιτότητα που έχει επιβληθεί από την τρόικα έχει βυθίσει σχεδόν τους μισούς κατοίκους της Ελλάδας κάτω από το όριο της φτώχειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σβόμποντα. Τόνισε, επίσης, ότι η τρόικα απέτυχε δίχως να τη σταματήσει κανείς, λόγω της πλήρους απουσίας δημοκρατικού ελέγχου. Η λειτουργία της τρόικας, πρόσθεσε, αντιτάσσεται στην παράδοση δημοκρατικής νομιμοποίησης, η οποία εντάσσεται στις ευρωπαϊκές αξίες. Αντί για την τρόικα, εφόσον κριθεί αναγκαία η εκπόνηση κάποιου προγράμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την εκτέλεσή του. «Παροτρύνω την ελληνική προεδρία», κατέληξε ο κ. Σβόμποντα, «να υπογραμμίσει την πραγματικότητα της αποτυχίας της τρόικας, σε αντίθεση με το όραμα της λιτότητας στο οποίο κάποιοι ηγέτες επιθυμούν να συνεχίσουν να πιστεύουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή