Αθώος κατά πλειοψηφία ο Κώστας Σακκάς

Αθώος κατά πλειοψηφία ο Κώστας Σακκάς

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώος κρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την κατηγορία της παραβίασης περιοριστικών όρων ο κατηγορούμενος για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Κώστας Σακκάς. Ο Σακκάς είχε συλληφθεί μία ημέρα νωρίτερα, καθώς δεν είχε διανυκτερεύσει στο σπίτι του, αλλά στο σπίτι φίλης του. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, το αδίκημα «τυπικό».

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, το βούλευμα της αποφυλάκισής του –στο οποίο αναφέρονται οι περιοριστικοί όροι– δεν αναφέρει συγκεκριμένες ώρες τις οποίες δεν μπορεί να απουσιάζει από το σπίτι όπου διαμένει, στον Πειραιά. Την επίμαχη νύχτα, ανέφερε η υπεράσπιση, ο Σακκάς είχε επισκεφθεί το σπίτι φίλης του, καθώς ο πατέρας της είχε γιορτή, με αποτέλεσμα να πιει και να παραμείνει εκεί ώς την επομένη, οπότε και συνελήφθη. Ο νεαρός κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος επί 31 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς όρους ύστερα από απεργία πείνας, μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες όσον αφορά τη σύλληψή του. «Δυστυχώς, είναι αδύνατο να μη σκεφτεί κανείς ότι ο Σακκάς είναι εδώ επειδή ένας άλλος κρατούμενος παραβίασε έναν ή όλους τους περιοριστικους του όρους», είπε μεταξύ άλλων συνήγορος υπεράσπισης του Σακκά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή