Η Δικαιοσύνη να προχωρήσει απερίσπαστη

Η Δικαιοσύνη να προχωρήσει απερίσπαστη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αυτοτέλεια της δράσης της Δικαιοσύνης, η οποία πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να προχωρήσει στο έργο της, επισημαίνουν οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, αποφεύγοντας επιμελώς να σχολιάσουν επί της ουσίας την υπόθεση των ενταλμάτων σύλληψης για πρόσωπα που έλαβαν προνομιακά δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Παράλληλα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν ταχύτερη εξέλιξη των ερευνών και απόδοση των ευθυνών.

Συγκεκριμένα, από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούσαν ότι αν και δεν είναι δυνατόν να γίνει σχόλιο επί της ουσίας της υπόθεσης, γίνεται σαφές πως η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της δίχως προσκόμματα, τα οποία ενδεχομένως υπήρχαν στο παρελθόν. Ενδεικτικές ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Μ. Βορίδη, ο οποίος επισήμανε (Βήμα fm) ότι «προφανώς στο παρελθόν υπήρχαν ίσως -δεν το ξέρω, λέω ίσως- αναχώματα που δεν επέτρεπαν να κινηθούν οι διαδικασίες». Επισήμανε, ωστόσο, ότι η δράση της Δικαιοσύνης είναι αυτοτελής. «Θα βρεθεί στο τέλος αν κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους έχει κάποιο πρόβλημα ή όχι», δήλωσε εξάλλου ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Αντίθετα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στις εκάστοτε διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και άφησαν, παράλληλα, αιχμές εναντίον της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος για την άσκηση «πλημμελούς ελέγχου». Από την Κουμουνδούρου διατυπώνονται, επίσης, αιχμές και κατά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για τις εκθέσεις ελέγχου των επιτρόπων του, περί τις συστημικές τράπεζες. Εν προκειμένω, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ για «πλημμελείς ελέγχους, που αποσκοπούν στη συγκάλυψη παράνομων χρηματοδοτήσεων συγκεκριμένων διαπλεκόμενων επιχειρηματικών κύκλων». Τονίζεται, μάλιστα, ότι ανακεφαλαιοποιημένες με δημόσιο χρήμα συστημικές τράπεζες εξακολουθούν να χρηματοδοτούν «τις κατά γενική ομολογία προβληματικές επιχειρήσεις των ΜΜΕ», δίχως να παρέχουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Την υπόθεση σχολίασαν και συνεργάτες του προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, λέγοντας ότι αισθάνεται «κάτι παραπάνω από δικαιωμένος» καθώς η υπόθεση του Τ.Τ. έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον του. Και έφεραν ως παράδειγμα τη μήνυση που του έχει κάνει ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου. Ως παράδειγμα της «σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος» αντιμετωπίζει τις αποκαλύψεις περί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το ΚΚΕ. Παράλληλα άφησε αιχμές εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι όσοι μιλούν σήμερα για έναν τραπεζικό πυλώνα υπό κρατικό έλεγχο εκτίθενται «από το γεγονός ότι τα δάνεια αυτά δόθηκαν πριν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ.».

Τέλος, την ανάγκη για πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης ζητεί με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. Από την Αγ. Κωνσταντίνου τονίζουν ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί η «μέγιστη δυνατή επιστροφή των χρημάτων από τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις πολύ μεγάλων ποσών σε επιχειρηματίες από το πρώην Τ.Τ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή