Εκτός Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Π. Τατσόπουλος

Εκτός Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Π. Τατσόπουλος

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «βελούδινο διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτητοποίηση του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος κρατάει την έδρα του, οδήγησε η τελευταία εσωκομματική κρίση στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία προέκυψε μετά τις αναφορές του βoυλευτή σε «συμπαθούντες την τρομοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Τατσόπουλος συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον κ. Τσίπρα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι… διαφωνούν και δεν είναι εφικτή η συνέχιση της συνεργασίας τους. Αμέσως μετά, ο κ. Τατσόπουλος γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής την παραίτησή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργάτες του κ. Τσίπρα μιλούν για συνάντηση σε καλό κλίμα, η οποία, όμως, δεν ήταν αρκετή για να γεφυρωθούν οι διαφορές που προέκυψαν.

Είχε προηγηθεί η σαφής πολιτική αποδοκιμασία της στάσης και των δηλώσεων του κ. Τατσόπουλου από το προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, που, επί της ουσίας, κάλεσε τον βουλευτή να αποχωρήσει, παραδίδοντας, όμως, τη βουλευτική έδρα στο κόμμα. Ουσιαστικά, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ανοιχτή την πόρτα της εξόδου που άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης ο ίδιος ο βουλευτής θέτοντας την παραίτησή του από την Κ.Ο. στη διάθεση του κ. Τσίπρα, και τον κάλεσε να ολοκληρώσει ο ίδιος αυτό που ξεκίνησε.

Βαρύ κλίμα

Η συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο., υπό τον κ. Τσίπρα, έγινε σε βαριά ατμόσφαιρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε εισηγήσεις ήδη από προχθές να προχωρήσει σε αποδοχή της παραίτησης που ο κ. Τατσόπουλος υπέβαλε. Στη χθεσινή συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τατσόπουλος δημιουργεί πρόβλημα με όσα λέει, καθώς και ότι δείχνει συστηματικά να κινείται σε ένα πλαίσιο διαφορετικό από τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος επί κεντρικών θεμάτων της επικαιρότητας, στάση που από πολλούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα της αναζήτησης δημοσιότητας και προσωπικής προβολής. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι ενώ σε προηγούμενες περιπτώσεις τού έγιναν έμμεσες συστάσεις για τη στάση του αυτή και κατεβλήθησαν συστηματικές προσπάθειες να κατευνασθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις που προκαλεί, ο ίδιος εμφανίζεται να εμμένει στην ίδια τακτική.

Παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. εκτιμήθηκε ότι δεν μπορεί να προσδιορίζεται η συζήτηση από την κίνηση του κ. Τατσόπουλου να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Τσίπρα, καθώς οι διαδικασίες του κόμματος δεν είναι τιμωρητικές, ούτε να «ηρωοποιηθεί» ο βουλευτής με απόφαση αποπομπής. Επισημάνθηκε, ωστόσο, ότι το πλαίσιο συμπεριφοράς και έκφρασης των μελών της Κ.Ο. είναι σαφές και όποιος δεν επιθυμεί να λειτουργεί εντός αυτού θα πρέπει να αποχωρεί. Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος της συνεδρίασης, καθώς δήλωσε ότι «δεν διώχνουμε κανέναν, αλλά ούτε και κρατάμε κανέναν με το ζόρι».

Στη χθεσινή ανακοίνωση του προεδρείου της Κ.Ο. περιελήφθη, επίσης, αποδοκιμασία των υβριστικών χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε ο βουλευτής Β. Διαμαντόπουλος για τον κ. Τατσόπουλο. Χωρίς να κατονομάζεται ο βουλευτής Καστοριάς, αποδοκιμάζεται «οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή